26 okt 2015 06:00

26 okt 2015 06:00

Fullt håll igång på torget

FOLKFEST: Många samlade på torget

För tredje året i rad arrangerade Aktiv handel i Falköping Höst i Stad någonting som lockade ut många människor i höstvädret.

– Det är en folkfest för alla, säger Falköping kommuns Handelsutvecklare Madeleine Holmlind.

Under lördagen var det full aktivitet på Falköpings torg. Människor i alla åldrar var ute för att uppleva Höst i stad, ett evenemang av Aktiv handel i Falköping. Butikerna hade bra reapriser och på torget ägde backlucke- och leksaksloppis rum med ungefär ett 30-tal bilar. Här kunde man hitta allt ifrån gasmasker till serietidningar. En av försäljarna var Ulrica Granström som sålde både begagnade och hemsydda kläder.

Bland annat mössor, handdukar och väskor. För att vara första året som försäljare var Ulrica nöjd.

– Jag tycker det har gått jättebra! Det har varit mycket folk och är väldigt trevligt, berättar Ulrica.

Samtidigt passade Akademibokhandeln på att hålla ett barnkalas för att fira Pippi Långstrump, som detta år fyller 70. Inne i affären var det tätt packat med folk i alla åldrar. Saft och tårta serverades till barnen och man anordnade även ansiktsmålning och tipspromenad. Vissa av barnen hade dagen till ära själva klätt ut sig till Pippi Långstrump.

Madeleine Holmlind säger att det hela engagerar många Falköpingsbor. Det brukar anordnas två stycken bakluckeloppisar per år, en under våren och en under hösten och hon menar på att det inte alls är svårt att anordna ett sådant här arrangemang. Detta eftersom allt sköts av försäljarna själva. Allt som allt är Madeleine nöjd med dagen

– Det märks att folk är glada i loppis, det är roligt! säger hon slutligen.

Under lördagen var det full aktivitet på Falköpings torg. Människor i alla åldrar var ute för att uppleva Höst i stad, ett evenemang av Aktiv handel i Falköping. Butikerna hade bra reapriser och på torget ägde backlucke- och leksaksloppis rum med ungefär ett 30-tal bilar. Här kunde man hitta allt ifrån gasmasker till serietidningar. En av försäljarna var Ulrica Granström som sålde både begagnade och hemsydda kläder.

Bland annat mössor, handdukar och väskor. För att vara första året som försäljare var Ulrica nöjd.

– Jag tycker det har gått jättebra! Det har varit mycket folk och är väldigt trevligt, berättar Ulrica.

Samtidigt passade Akademibokhandeln på att hålla ett barnkalas för att fira Pippi Långstrump, som detta år fyller 70. Inne i affären var det tätt packat med folk i alla åldrar. Saft och tårta serverades till barnen och man anordnade även ansiktsmålning och tipspromenad. Vissa av barnen hade dagen till ära själva klätt ut sig till Pippi Långstrump.

Madeleine Holmlind säger att det hela engagerar många Falköpingsbor. Det brukar anordnas två stycken bakluckeloppisar per år, en under våren och en under hösten och hon menar på att det inte alls är svårt att anordna ett sådant här arrangemang. Detta eftersom allt sköts av försäljarna själva. Allt som allt är Madeleine nöjd med dagen

– Det märks att folk är glada i loppis, det är roligt! säger hon slutligen.