06 nov 2015 16:10

06 nov 2015 16:12

Kan ligga bakom stort antal stölder – åtalad

31 åtalspunkter mot duo

En Falköpingsbo har åtalats misstänkt för ett stort antal stölder, flera av dem rubricerade som grova brott. Ett antal av stölderna har skett i bostäder, men även företag har drabbats. Mannen förnekar flertalet brott.

Den 44-årige mannen misstänks för brott under perioden maj till september. Han har också varit anhållen i juni och juli innan han greps, anhölls och häktades i september. Han greps i Falköping tillsammans med en annan man, hemmahörande på annan ort, och även han häktades.

Enligt åtalet som lämnades in till Skaraborgs tingsrätt i Skövde i dagarna hade de då tillsammans och i samförstånd burit med sig eller transporterat hjälpmedel som åklagaren hävdar var tänkt att använda vid inbrott.

Brytjärn och fogsvans

Det rör sig om brytjärn, fogsvans, tång, vinkelslip, bräckjärn, knivar och ficklampa bland annat. Båda förnekar anklagelsen.

Vidare i åtalet – som totalt omfattar 31 åtalspunkter – radar åklagaren upp brott som framför allt Falköpingsbon misstänks för. Bland annat ska han i maj på en gård utanför Falköping ha stulit diverse gods såsom porslinsföremål och dragspel, sammanlagt värde beräknas till 100 000 kronor. I juni stal han cd-spelare och högtalare för Stiftelsen Bräcke diakoni i Falköping, samma månad trängde tog han smycken och kamerautrustning i en bostad i Floby – denna stöld rubricerades som grov just för att han trängt sig in i bostaden. I juli stal han en plånbok från en kvinna som besökte en butik i Falköping, samma dag lyckades han ta ut kontanter och handla med hennes kort för nästan 20 000 kronor.

Stal båt

Falköpingsbon och hans kompanjon misstänks för att tillsammans ha stulit en båt och en båtkärra i Tidaholm i augusti, värde 55 000 kronor. I det ärendet har en Falköpingskvinna också åtalats. Hon ska ha köpt den stulna båten, förändrat båtens utseende och försökt att sälja den. Kvinnan åtalas misstänkt för häleri.

44-åringen misstänks också för en stöld hos HSB i Falköping. Där tog han en lövblås, en vinkelslip och andra verktyg, allt sammanlagt värt över 100 000 kronor.

Han och den andre mannen misstänks även för narkotikabrott. 44-åringen har erkänt ett par av de brott han anklagas för.

Den 44-årige mannen misstänks för brott under perioden maj till september. Han har också varit anhållen i juni och juli innan han greps, anhölls och häktades i september. Han greps i Falköping tillsammans med en annan man, hemmahörande på annan ort, och även han häktades.

Enligt åtalet som lämnades in till Skaraborgs tingsrätt i Skövde i dagarna hade de då tillsammans och i samförstånd burit med sig eller transporterat hjälpmedel som åklagaren hävdar var tänkt att använda vid inbrott.

Brytjärn och fogsvans

Det rör sig om brytjärn, fogsvans, tång, vinkelslip, bräckjärn, knivar och ficklampa bland annat. Båda förnekar anklagelsen.

Vidare i åtalet – som totalt omfattar 31 åtalspunkter – radar åklagaren upp brott som framför allt Falköpingsbon misstänks för. Bland annat ska han i maj på en gård utanför Falköping ha stulit diverse gods såsom porslinsföremål och dragspel, sammanlagt värde beräknas till 100 000 kronor. I juni stal han cd-spelare och högtalare för Stiftelsen Bräcke diakoni i Falköping, samma månad trängde tog han smycken och kamerautrustning i en bostad i Floby – denna stöld rubricerades som grov just för att han trängt sig in i bostaden. I juli stal han en plånbok från en kvinna som besökte en butik i Falköping, samma dag lyckades han ta ut kontanter och handla med hennes kort för nästan 20 000 kronor.

Stal båt

Falköpingsbon och hans kompanjon misstänks för att tillsammans ha stulit en båt och en båtkärra i Tidaholm i augusti, värde 55 000 kronor. I det ärendet har en Falköpingskvinna också åtalats. Hon ska ha köpt den stulna båten, förändrat båtens utseende och försökt att sälja den. Kvinnan åtalas misstänkt för häleri.

44-åringen misstänks också för en stöld hos HSB i Falköping. Där tog han en lövblås, en vinkelslip och andra verktyg, allt sammanlagt värt över 100 000 kronor.

Han och den andre mannen misstänks även för narkotikabrott. 44-åringen har erkänt ett par av de brott han anklagas för.