11 nov 2015 06:00

11 nov 2015 06:00

De är årets stipendiater

KULTUR OCH FRITID: Unga talanger prisas

Skidåkerskan Johanna Hagström, författaren och regissören Ronnie Sandahl och Sebastian Streith från föreningen Brädan får blir årets stipendiater i Falköping.
– Det är jättekul, säger Johanna Hagström.

Kultur- och fritidsnämnden har nu utsett de personer som blir stipendiater i Falköpings kommun 2015. Utmärkelsen går i år till tre ungdomar som på olika sätt bidragit till att sätta Falköping på kartan och göra staden mer attraktiv.

Drivande kraft

Årets föreningsledarstipendium går i år till Sebastian Streith. Tillsammans med föreningen Brädan har han varit den drivande kraften i möjliggörandet av att bygga en betongpark. Genom sitt engagemang har han kunnat förverkliga idén om en öppen spontanidrottsplats där alla kan vara när som helst, menar kommunen i sin motivering.

Regissörsdebut

Årets kulturstipendium går till författaren och regissören Ronnie Sandahl som under året gjort regissörsdebut med filmen Svenskjävel. Filmen visades bland på utomhusbio tidigare i vår där Sandahl själv medverkade. Varje vecka skriver Ronnie en personligt färgad krönika i Aftonbladet, emellanåt med inslag från Falköping.

Tre guld

Den 17-åriga skidåkerskan Johanna Hagström, som tävlar för Falköpings AIK, får årets idrottsstipendium. Hon studerar just nu på skidgymnasiet i Ulricehamn. Det var även i Ulricehamn som hon vann guld i tre av fyra möjliga starter i Ungdoms-SM 2014. Johanna är en mycket god förebild för dagens ungdom och en ambassadör för Falköping, menar kommunen

– Det känns jättekul och jag blev väldigt överraskad när de ringde, säger Johanna som menar att utmärkelsen betyder jättemycket.

Alla tre kommer att uppmärksammas vid en högtidlig ceremoni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december i Stadshuset.

Kultur- och fritidsnämnden har nu utsett de personer som blir stipendiater i Falköpings kommun 2015. Utmärkelsen går i år till tre ungdomar som på olika sätt bidragit till att sätta Falköping på kartan och göra staden mer attraktiv.

Drivande kraft

Årets föreningsledarstipendium går i år till Sebastian Streith. Tillsammans med föreningen Brädan har han varit den drivande kraften i möjliggörandet av att bygga en betongpark. Genom sitt engagemang har han kunnat förverkliga idén om en öppen spontanidrottsplats där alla kan vara när som helst, menar kommunen i sin motivering.

Regissörsdebut

Årets kulturstipendium går till författaren och regissören Ronnie Sandahl som under året gjort regissörsdebut med filmen Svenskjävel. Filmen visades bland på utomhusbio tidigare i vår där Sandahl själv medverkade. Varje vecka skriver Ronnie en personligt färgad krönika i Aftonbladet, emellanåt med inslag från Falköping.

Tre guld

Den 17-åriga skidåkerskan Johanna Hagström, som tävlar för Falköpings AIK, får årets idrottsstipendium. Hon studerar just nu på skidgymnasiet i Ulricehamn. Det var även i Ulricehamn som hon vann guld i tre av fyra möjliga starter i Ungdoms-SM 2014. Johanna är en mycket god förebild för dagens ungdom och en ambassadör för Falköping, menar kommunen

– Det känns jättekul och jag blev väldigt överraskad när de ringde, säger Johanna som menar att utmärkelsen betyder jättemycket.

Alla tre kommer att uppmärksammas vid en högtidlig ceremoni i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 14 december i Stadshuset.

  • Anna Leijon