14 nov 2015 06:00

14 nov 2015 06:55

Firar 30 år med Mop-pop

NÖJE: "På en spelning fick vi besök av Little Steven"

Jubileum. The Mop tops firar 30 år nästa lördag och det gör man genom att bada i bandets historia.
– Publiken ska frossa i The Mop Tops och sen får man nog, säger bandets sångare Tomas Nilsson och skrattar.

Det blir The Mop Tops-videos på storbild, The Mop Tops-disco och The Mop Tops-quiz på Hotell Ranten nästa lördag den 21 november. Som om inte det vore nog blir spelar The Mop Tops tre set under fyra timmar. Fyller man 30 år ska man fira ordentligt. Och tidigare jubileum har varit hur roliga som helst.

– Den roligaste spelningen vi gjort var den när vi fyllde 20 år. Det var som att träffa 250 goda vänner. Otroligt kul, säger Tomas Nilsson.

Övriga två topp-tre händelser i bandets historia är de elva spelningarna på The Cavern i Liverpool (The Beatles gjorde 350) - och de tre konserterna på kända klubben Arlene's grocery på Manhattan i New York.

– På en spelning fick vi besök av Little Steven. Han kom fram till oss och vi pratade en timme. Han älskar svenska rockband.

Tomas Nilsson och Charlie Granhed startade The Mop Tops som ett coverband men man har under årens lopp också släppt fyra plattor med eget material. I mitten av 90-talet hörde ett amerikanskt skivbolag av sig och ville släppa nya plattan Inside.

Besvikelse

Men gruppens svenska skivbolag sade nej.

– Vi förstod inte varför, men de hade alla rättigheterna och vi kunde inte göra någonting. Men hade vi fått släppa Inside i USA hade det kunnat hända saker, men det är tillfälligheterna som styr, säger Tomas.

Bandmedlemmarna har kommit och gått genom åren.

Men nästa lördag står originaluppsättningen på scen tillsammans för första gången på 29 år.

Och The Mop Tops lever vidare.

Ny platta

Man har visserligen dragit ned på spelandet. Runt 2010 gjorde man omkring 30 spelningar per år. Nu är det fem, sex stycken.

– Men vi träffas regelbundet och spelar ihop och vi har planer för framtiden. Jag kan inte lova att det blir ett 40-årsjubileum, tio år är en lång tid, men troligtvis kommer det en ny platta nästa år, säger Tomas och fortsätter:

– Men först ser vi fram emot nästa helg. Det kommer att bli bra tryck.

Det blir The Mop Tops-videos på storbild, The Mop Tops-disco och The Mop Tops-quiz på Hotell Ranten nästa lördag den 21 november. Som om inte det vore nog blir spelar The Mop Tops tre set under fyra timmar. Fyller man 30 år ska man fira ordentligt. Och tidigare jubileum har varit hur roliga som helst.

– Den roligaste spelningen vi gjort var den när vi fyllde 20 år. Det var som att träffa 250 goda vänner. Otroligt kul, säger Tomas Nilsson.

Övriga två topp-tre händelser i bandets historia är de elva spelningarna på The Cavern i Liverpool (The Beatles gjorde 350) - och de tre konserterna på kända klubben Arlene's grocery på Manhattan i New York.

– På en spelning fick vi besök av Little Steven. Han kom fram till oss och vi pratade en timme. Han älskar svenska rockband.

Tomas Nilsson och Charlie Granhed startade The Mop Tops som ett coverband men man har under årens lopp också släppt fyra plattor med eget material. I mitten av 90-talet hörde ett amerikanskt skivbolag av sig och ville släppa nya plattan Inside.

Besvikelse

Men gruppens svenska skivbolag sade nej.

– Vi förstod inte varför, men de hade alla rättigheterna och vi kunde inte göra någonting. Men hade vi fått släppa Inside i USA hade det kunnat hända saker, men det är tillfälligheterna som styr, säger Tomas.

Bandmedlemmarna har kommit och gått genom åren.

Men nästa lördag står originaluppsättningen på scen tillsammans för första gången på 29 år.

Och The Mop Tops lever vidare.

Ny platta

Man har visserligen dragit ned på spelandet. Runt 2010 gjorde man omkring 30 spelningar per år. Nu är det fem, sex stycken.

– Men vi träffas regelbundet och spelar ihop och vi har planer för framtiden. Jag kan inte lova att det blir ett 40-årsjubileum, tio år är en lång tid, men troligtvis kommer det en ny platta nästa år, säger Tomas och fortsätter:

– Men först ser vi fram emot nästa helg. Det kommer att bli bra tryck.