22 nov 2015 20:01

22 nov 2015 20:01

Tomtevandring på Mösseberg

HOPPFULLA: Barnen träffade tomten

I ett vindskydd mitt i skogen hade tomten skapat mysstämning med en brinnande brasa och glimmande marschaller. Där tog han emot barnens önskelistor under söndagens tomtevandring.

Det är inte bara julafton som är en stressig dag för tomten. För att nissarna ska hinna slå in rätt julklappar till alla barn innan den 24 december, måste de ju även veta vad alla barnen önskar sig. Därför besökte tomten under söndagseftermiddagen Mösseberg för att ta emot Falköpingsbarnens önskelistor.

Det är Friluftsfrämjandet som arrangerar tomtevandringen.

– Det är en tradition som vi gjort i flera år och det brukar komma runt 300 barn och vuxna varje år, säger Maria Nylén som sitter med i styrelsen.

Trots den kalla luften var hon glad att kylan gjort sitt intåg.

– Tänk vad underbart att det blev sådant här väder istället för duggregn och två plus grader, menar hon.

Tomten

Frosten låg på marken, solen gick ner bakom grantopparna och månens sken sänkte sig över marschallerna som lyste upp vägen för alla som ville träffa tomten. Både far- och morföräldrar, föräldrar, barn och en och annan barnvagn gav sig ut på den några kilometerlånga vandringen genom skogen. Utanför tomtens vindskydd bildades snabbt en lång kö med förväntansfulla barn som ville berätta för tomten vad de önskade sig. Väl framme hos tomten var det något barn som önskade sig barbiedockor, ett annat önskade blinkande skor och ett tredje önskade sig spionutrustning.

– Nej, nej, det kan du inte få, då kommer du bara spionera på mig och lista ut var jag bor, skämtade tomten.

Det är inte bara julafton som är en stressig dag för tomten. För att nissarna ska hinna slå in rätt julklappar till alla barn innan den 24 december, måste de ju även veta vad alla barnen önskar sig. Därför besökte tomten under söndagseftermiddagen Mösseberg för att ta emot Falköpingsbarnens önskelistor.

Det är Friluftsfrämjandet som arrangerar tomtevandringen.

– Det är en tradition som vi gjort i flera år och det brukar komma runt 300 barn och vuxna varje år, säger Maria Nylén som sitter med i styrelsen.

Trots den kalla luften var hon glad att kylan gjort sitt intåg.

– Tänk vad underbart att det blev sådant här väder istället för duggregn och två plus grader, menar hon.

Tomten

Frosten låg på marken, solen gick ner bakom grantopparna och månens sken sänkte sig över marschallerna som lyste upp vägen för alla som ville träffa tomten. Både far- och morföräldrar, föräldrar, barn och en och annan barnvagn gav sig ut på den några kilometerlånga vandringen genom skogen. Utanför tomtens vindskydd bildades snabbt en lång kö med förväntansfulla barn som ville berätta för tomten vad de önskade sig. Väl framme hos tomten var det något barn som önskade sig barbiedockor, ett annat önskade blinkande skor och ett tredje önskade sig spionutrustning.

– Nej, nej, det kan du inte få, då kommer du bara spionera på mig och lista ut var jag bor, skämtade tomten.

  • Anna Leijon