30 nov 2015 12:13

30 nov 2015 12:13

P-Only tar över lokala stadsnätet

FALKÖPING: Fiberutbyggnad får nytt namn

Falköpings stadsnät byter namn när IP-Only tar över driften för fiberutbyggnaden i kommunen.

IP-Only är ett snabbväxande IT-företag som slagit sig in på bredbandsmarknaden genom att driva, äga och utveckla stadsnät i många av landets kommuner och även regionalt till både hushåll och företag, ofta på marknader där det krävs dyra investeringar och där det saknas tidigare avtal.

Lokalt nät

IP-Only har på kort tid tagit över ett flertal stadsnät i Sverige och nu tar man över även fiberutbyggnaden i Falköpings kommun under namnet IP-Only Falköping.

Bolaget har aviserat att man tänker investera 15 miljarder kronor i Sverige på bredbandsfiber fram till 2020.

– Vi vill att det ska bli tydligt vem som står bakom de olika fibersatsningarna och att det lättare ska framgå att varje lokalt nät är del i vår rikstäckande utbyggnad, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör på IP-Only, i ett pressmeddelande.

Enligt företagets hemsida erbjuder man sina kunder ett öppet och neutralt där man själv kan välja bredbandsoperatör efter behov. På det viset går det att undvika långa bindande avtal och kunden kan även byta leverantör om man är missnöjd.

– För våra befintliga kunder med installerade eller beställda fiberanslutningar innebär detta inga förändringar utan alla tjänster kommer att fungera precis som vanligt, med samma personal och enligt befintliga avtal vad gäller priser och villkor, säger Camila Buzaglo.

IP-Only är ett snabbväxande IT-företag som slagit sig in på bredbandsmarknaden genom att driva, äga och utveckla stadsnät i många av landets kommuner och även regionalt till både hushåll och företag, ofta på marknader där det krävs dyra investeringar och där det saknas tidigare avtal.

Lokalt nät

IP-Only har på kort tid tagit över ett flertal stadsnät i Sverige och nu tar man över även fiberutbyggnaden i Falköpings kommun under namnet IP-Only Falköping.

Bolaget har aviserat att man tänker investera 15 miljarder kronor i Sverige på bredbandsfiber fram till 2020.

– Vi vill att det ska bli tydligt vem som står bakom de olika fibersatsningarna och att det lättare ska framgå att varje lokalt nät är del i vår rikstäckande utbyggnad, säger Camila Buzaglo, kommunikationsdirektör på IP-Only, i ett pressmeddelande.

Enligt företagets hemsida erbjuder man sina kunder ett öppet och neutralt där man själv kan välja bredbandsoperatör efter behov. På det viset går det att undvika långa bindande avtal och kunden kan även byta leverantör om man är missnöjd.

– För våra befintliga kunder med installerade eller beställda fiberanslutningar innebär detta inga förändringar utan alla tjänster kommer att fungera precis som vanligt, med samma personal och enligt befintliga avtal vad gäller priser och villkor, säger Camila Buzaglo.