14 dec 2015 16:18

14 dec 2015 16:18

Tre delar på miljöpriset

FALKÖPING: Uppmärksammas och belönas

Miljöpris. Tre second hand-butiker delar på Falköpings kommuns miljöpris 2015. ”Vi pratar hållbarhet i tre perspektiv, miljömässigt, socialt och ekonomiskt. De stämmer in på alla tre”, konstaterar Conny Johansson (S).

Falköpings kommun delar varje år ut ett miljöpris. Det kan gå till såväl enskilda personer, företag som organisationer. I år delas priset av tre och det går till Pingstkyrkans second hand, Bohagsbutiken hos Bruk för alla och Mötesplats Kupan som Röda korset driver.

– Nu när det var dags att dela ut årets miljöpris så kändes det helt rätt att få dela ut ett pris till några som gör ett fantastiskt ideellt arbete samtidigt som det är en av de bästa miljösatsningar man kan göra, för produktion av både möbler och kläder kräver mycket energi, säger Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Butikerna återvinner, återförsäljer och pengarna de får in finansierar annan verksamhet.

– Det gör det ännu hållbart, vi pratar om social hållbarhet, att stötta människor som har det tuffare än andra oavsett om det är innanför eller utanför Sveriges gränser. Det gör de här tre organisationerna, säger Conny Johansson.

– Det känns jättebra att få priset och jättebra för alla medarbetare som sliter och jobbar, tycker Gunilla Rogestedt från Mötesplats Kupan.

– Jag tycker att det är särskilt roligt att vi fått det alla tre. Vi har väldigt stor nytt av varandra, säger Ingalill Sundberg på Pingstkyrkans second hand.

– Ja, det är jätteroligt att få dela med de andra second hand-affärerna, säger Gun Andersson från Bruk för alla.

Pristagarna får dela på 15 000 kronor och får även varsitt diplom.

Falköpings kommun delar varje år ut ett miljöpris. Det kan gå till såväl enskilda personer, företag som organisationer. I år delas priset av tre och det går till Pingstkyrkans second hand, Bohagsbutiken hos Bruk för alla och Mötesplats Kupan som Röda korset driver.

– Nu när det var dags att dela ut årets miljöpris så kändes det helt rätt att få dela ut ett pris till några som gör ett fantastiskt ideellt arbete samtidigt som det är en av de bästa miljösatsningar man kan göra, för produktion av både möbler och kläder kräver mycket energi, säger Conny Johansson, kommunstyrelsens ordförande (S).

Butikerna återvinner, återförsäljer och pengarna de får in finansierar annan verksamhet.

– Det gör det ännu hållbart, vi pratar om social hållbarhet, att stötta människor som har det tuffare än andra oavsett om det är innanför eller utanför Sveriges gränser. Det gör de här tre organisationerna, säger Conny Johansson.

– Det känns jättebra att få priset och jättebra för alla medarbetare som sliter och jobbar, tycker Gunilla Rogestedt från Mötesplats Kupan.

– Jag tycker att det är särskilt roligt att vi fått det alla tre. Vi har väldigt stor nytt av varandra, säger Ingalill Sundberg på Pingstkyrkans second hand.

– Ja, det är jätteroligt att få dela med de andra second hand-affärerna, säger Gun Andersson från Bruk för alla.

Pristagarna får dela på 15 000 kronor och får även varsitt diplom.