24 dec 2015 06:00

24 dec 2015 06:00

Nya infoskyltar på Mösseberg

FALKÖPING: "Lyfta upp alla aktiviteter"

På 320 meter över havet går det ägna sig åt många aktiviteter. I Falköping vill kommunen göra det enklare för invånarna att veta vilka aktiviteter som erbjuds och har därför satt upp nya skyltar.

Området kring och på Mösseberg erbjuder många aktiviteter för den som vill vistas i skog och mark. Men för den som inte är en hejare på karta och kompass kan det ibland vara svårt att hitta till alla olika besöksmål på berget.

För att göra det enklare för invånare och andra besökare att få en överblick har kommunen därför valt att sätta upp nya informationsskyltar.

Fem skyltar

Fem informationsskyltar har satts upp vid olika platser kring Mösseberg. En har placerats vid Mössebergsparkens allé och en annan vid Mössebergsgården. Väl uppe på berget har en placerats strax intill Bredablick, en annan på parkeringen vid infarten till campingen och en tredje framme vid Motionscentralen.

Belysning

Skyltarna visar en illustrerad karta över Mösseberg med lättförståliga symboler och bilder.

– Meningen är att lyfta upp alla aktiviteter vårt berg har att erbjuda, inte visa på några exakta avstånd, skriver Falköpings kommun på sin hemsida.

Bland annat syns Pankasjön, Motionscentralen, pulkabacken, djurparken och slalombacken på kartan. Dessutom finns även elljus- motions- och skidspår markerade. Alla skyltar kommer att utrustas med belysning för att synas efter mörkrets inbrott.

Området kring och på Mösseberg erbjuder många aktiviteter för den som vill vistas i skog och mark. Men för den som inte är en hejare på karta och kompass kan det ibland vara svårt att hitta till alla olika besöksmål på berget.

För att göra det enklare för invånare och andra besökare att få en överblick har kommunen därför valt att sätta upp nya informationsskyltar.

Fem skyltar

Fem informationsskyltar har satts upp vid olika platser kring Mösseberg. En har placerats vid Mössebergsparkens allé och en annan vid Mössebergsgården. Väl uppe på berget har en placerats strax intill Bredablick, en annan på parkeringen vid infarten till campingen och en tredje framme vid Motionscentralen.

Belysning

Skyltarna visar en illustrerad karta över Mösseberg med lättförståliga symboler och bilder.

– Meningen är att lyfta upp alla aktiviteter vårt berg har att erbjuda, inte visa på några exakta avstånd, skriver Falköpings kommun på sin hemsida.

Bland annat syns Pankasjön, Motionscentralen, pulkabacken, djurparken och slalombacken på kartan. Dessutom finns även elljus- motions- och skidspår markerade. Alla skyltar kommer att utrustas med belysning för att synas efter mörkrets inbrott.

  • Anna Leijon