28 dec 2015 16:38

28 dec 2015 16:38

Trandansen blir landningsplats för stora rovfåglar

FALKÖPING: Hög tid att skåda örn

Både havsörn och kungsörn kan siktas vid Trandansen under januari månad. Varje helg har man möjlighet att se och lära mer om våra två största rovfåglar.

Att skåda örnar på Hornborga har blivit något av en tradition i takt med att fåglarna blivit mer hemmastadda där vintertid.

Premiären för örnhelgerna blir på trettondag jul. På plats finns då ornitologer från Naturum, Falbygdens fågelklubb och ÖRN-72. Med tubkikare och expertis kan de erbjuda besökarna en intressant upplevelse.

Så här års placerar man ut griskött i södra Hornborgasjön för att utfodra örnarna och redan har flera individer dykt upp. Närheten till utfodringsplatserna gör det lämpligt att stå inomhus på Trandansen och beskåda fenomenet.

Trandansen har öppet från gryning till skymning följande dagar:

Den 6 jan, 9-10 jan, 17 jan, 24 jan och 31 jan.

Att skåda örnar på Hornborga har blivit något av en tradition i takt med att fåglarna blivit mer hemmastadda där vintertid.

Premiären för örnhelgerna blir på trettondag jul. På plats finns då ornitologer från Naturum, Falbygdens fågelklubb och ÖRN-72. Med tubkikare och expertis kan de erbjuda besökarna en intressant upplevelse.

Så här års placerar man ut griskött i södra Hornborgasjön för att utfodra örnarna och redan har flera individer dykt upp. Närheten till utfodringsplatserna gör det lämpligt att stå inomhus på Trandansen och beskåda fenomenet.

Trandansen har öppet från gryning till skymning följande dagar:

Den 6 jan, 9-10 jan, 17 jan, 24 jan och 31 jan.

  • Jesper Sydhagen