28 dec 2015 06:00

28 dec 2015 06:00

Två nya chefer inom skolan

FALKÖPING: Utökar ledarstrukturen med nya tjänster

Från början av nästa år kommer Falköpings kommun att få två nya verksamhetschefer. Yvonne Hagle och Ann Johansson tillträder som chefer för grundskolan respektive förskolan.

Falköpings kommun har nu tillsatt två tjänster som verksamhetschef inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Yvonne Hagle kommer tillträda som verksamhetschef för grundskolan. Hon kommer senast från tjänsten som rektor för enhet Vartofta där grundskolorna i Vartofta, Yllestad och Åsle ingår. Hagle har arbetet där sedan 2013.

Stödja rektorer

Som verksamhetschef för grundskolan kommer Yvonne Hagle fungera som sett stöd för rektorerna i deras pedagogiska ledarskap och verksamhetsutvecklingsarbete, genom att bidra med kunskap och entusiasm. Uppdraget innebär även att arbeta övergripande och vara drivande i strategiska frågor inom grundskolan.

Ny ledningsstruktur

Ann Johansson, som tidigare arbetat som förskolechef på enhet Vindängen, blir verksamhetschef för förskolan. Likt Hagle kommer även Johansson fungera som sett stöd för rektorerna i deras pedagogiska ledarskap och verksamhetsutvecklingsarbete. Hon kommer även att arbeta övergripande och vara drivande i strategiska frågor inom förskolan.

Tjänsterna är en del i den nya ledningsstrukturen inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Båda två kommer att ha sina arbetsplatser på barn- och utbildningskontoret i Stadshuset och båda beräknas påbörja sitt arbete den 1 februari 2016.

Falköpings kommun har nu tillsatt två tjänster som verksamhetschef inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Yvonne Hagle kommer tillträda som verksamhetschef för grundskolan. Hon kommer senast från tjänsten som rektor för enhet Vartofta där grundskolorna i Vartofta, Yllestad och Åsle ingår. Hagle har arbetet där sedan 2013.

Stödja rektorer

Som verksamhetschef för grundskolan kommer Yvonne Hagle fungera som sett stöd för rektorerna i deras pedagogiska ledarskap och verksamhetsutvecklingsarbete, genom att bidra med kunskap och entusiasm. Uppdraget innebär även att arbeta övergripande och vara drivande i strategiska frågor inom grundskolan.

Ny ledningsstruktur

Ann Johansson, som tidigare arbetat som förskolechef på enhet Vindängen, blir verksamhetschef för förskolan. Likt Hagle kommer även Johansson fungera som sett stöd för rektorerna i deras pedagogiska ledarskap och verksamhetsutvecklingsarbete. Hon kommer även att arbeta övergripande och vara drivande i strategiska frågor inom förskolan.

Tjänsterna är en del i den nya ledningsstrukturen inom Barn- och utbildningsförvaltningen. Båda två kommer att ha sina arbetsplatser på barn- och utbildningskontoret i Stadshuset och båda beräknas påbörja sitt arbete den 1 februari 2016.

  • Anna Leijon