27 jan 2016 06:00

27 jan 2016 06:00

Det våras för filmstudion

FALKÖPING: Dukat för fest

Falköpings filmstudio bjuder under våren på en mängd olika livsöden.

Förra veckan rullade filmstudion igång med en Helen Mirren-film. Nästa torsdag är det dags för ett gäng underbetalda lågprisbutiksbiträden att ta plats på duken. Då visas nämligen den franska filmen Klippet.

Den 18 februari tar den välkände rockfotografen Anton Corbijn över med sin nya långfilm A mosted wanted man. En man med både ryskt och tjetjensk bakgrund dyker upp i Hamburgs muslimska församling. Är han ett offer, en tjuv eller en extremist med terrordåd i sikte?

Första torsdagen i mars blir det japansk film i form av Under körsbärsträden. En film om ett gatukök, vänskap och bönpasta.

Krig och anorexia

Mandarinodlaren blev som första estniska film nominerad till en Oscar förra året. Den vann inte priset, men väl många kritikers hjärtan. Handlar om kriget i Georgien, alla ester har flytt tillbaka till hemlandet. Alla utom två.

Två veckor senare blir det ett svenskt familjedrama med anorexi i fokus. Min lilla syster handlar om tolvåriga Stella som jämför sig med sin ”perfekta” storasyster Katja. En dag upptäcker hon dock att Katja lider av ätstörningar.

Den 14 april är det dags för vårens klassikervisning. Mitt under brinnande lönerörelse visas Bo Widerbergs film om fackföreningskämpen Joe Hill.

Filmvåren avslutas sedan den 28 april med Bright Star, vilket är ett drama om poeten John Keats. Den som berättar historien om den kärlekskranke diktaren är hans stora kärlek Fanny Brawne.

Förra veckan rullade filmstudion igång med en Helen Mirren-film. Nästa torsdag är det dags för ett gäng underbetalda lågprisbutiksbiträden att ta plats på duken. Då visas nämligen den franska filmen Klippet.

Den 18 februari tar den välkände rockfotografen Anton Corbijn över med sin nya långfilm A mosted wanted man. En man med både ryskt och tjetjensk bakgrund dyker upp i Hamburgs muslimska församling. Är han ett offer, en tjuv eller en extremist med terrordåd i sikte?

Första torsdagen i mars blir det japansk film i form av Under körsbärsträden. En film om ett gatukök, vänskap och bönpasta.

Krig och anorexia

Mandarinodlaren blev som första estniska film nominerad till en Oscar förra året. Den vann inte priset, men väl många kritikers hjärtan. Handlar om kriget i Georgien, alla ester har flytt tillbaka till hemlandet. Alla utom två.

Två veckor senare blir det ett svenskt familjedrama med anorexi i fokus. Min lilla syster handlar om tolvåriga Stella som jämför sig med sin ”perfekta” storasyster Katja. En dag upptäcker hon dock att Katja lider av ätstörningar.

Den 14 april är det dags för vårens klassikervisning. Mitt under brinnande lönerörelse visas Bo Widerbergs film om fackföreningskämpen Joe Hill.

Filmvåren avslutas sedan den 28 april med Bright Star, vilket är ett drama om poeten John Keats. Den som berättar historien om den kärlekskranke diktaren är hans stora kärlek Fanny Brawne.