02 feb 2016 06:00

02 feb 2016 06:00

Större satsning på Earth hour i år

FALKÖPING: Lasse Åberg ställer ut

Earth hour i Falköping blir i år mer en Earth day. Barnvisehjältar kommer till biblioteket, Lasse Åberg ställer ut och så blir det stor konsert med många kända artister och Pär Holmgren som konferencier.

Den 19 mars är det Earth hour i Falköping. Förra årets koncept med konsert med klimatexperten/meteorologen Pär Holmgren som konferencier och förläsare återkommer. Men artisterna är nya.

– I år blir det Patrik Isaksson, Tomas Andersson Wij, Lisa Ajax, Simon Zion, Lisa Miskovsky, Frida Öhrn och lokala förmågor som heter Nasco Brothers. Vi kommer att ha några gästinhopp på konserten också, säger projektledaren David Strenge, kulturutvecklare i Falköpings kommun.

Konserten ges i Ållebergsgymnasiets entré och det finns ungefär 400 platser.

– Det är roligt att kunna erbjuda det här och uppmärksamma Earth hour för det är viktigt. Det vi gjorde förra året blev väldigt bra, uppskattat och uppmärksammat. Det är klart vi vill fortsätta med det och det är roligt att Pär Holmgren väljer att vara med, han är ju ett tungt namn i de här sammanhangen.

Förra året var det en konsert och föreläsning med Holmgren i anslutning till konserten. I år blir det större. Earth hour har växt till en Earth day.

– I stadshuset kommer vi ha en utställning med en man som varit väldigt engagerad i det här med miljö i sitt liv, och det är Lasse Åberg som ställer ut tillsammans med sin fru. Det är roligt att Lasse ville komma hit, han åker inte ut mycket, men han tyckte att det här var en bra grej.

I samband med vernissagen i stadshuset så blir det föreläsningar med Pär Holmgren. För att nå ännu fler har man även inkluderat biblioteket.

– Dit kommer några barnvisehjältar: Jojje Wadenius och James Hollingworth, säger David Strenge.

Earth hour arrangeras av Falköpings kommun tillsammans med flera samverkanspartners.

Den 19 mars är det Earth hour i Falköping. Förra årets koncept med konsert med klimatexperten/meteorologen Pär Holmgren som konferencier och förläsare återkommer. Men artisterna är nya.

– I år blir det Patrik Isaksson, Tomas Andersson Wij, Lisa Ajax, Simon Zion, Lisa Miskovsky, Frida Öhrn och lokala förmågor som heter Nasco Brothers. Vi kommer att ha några gästinhopp på konserten också, säger projektledaren David Strenge, kulturutvecklare i Falköpings kommun.

Konserten ges i Ållebergsgymnasiets entré och det finns ungefär 400 platser.

– Det är roligt att kunna erbjuda det här och uppmärksamma Earth hour för det är viktigt. Det vi gjorde förra året blev väldigt bra, uppskattat och uppmärksammat. Det är klart vi vill fortsätta med det och det är roligt att Pär Holmgren väljer att vara med, han är ju ett tungt namn i de här sammanhangen.

Förra året var det en konsert och föreläsning med Holmgren i anslutning till konserten. I år blir det större. Earth hour har växt till en Earth day.

– I stadshuset kommer vi ha en utställning med en man som varit väldigt engagerad i det här med miljö i sitt liv, och det är Lasse Åberg som ställer ut tillsammans med sin fru. Det är roligt att Lasse ville komma hit, han åker inte ut mycket, men han tyckte att det här var en bra grej.

I samband med vernissagen i stadshuset så blir det föreläsningar med Pär Holmgren. För att nå ännu fler har man även inkluderat biblioteket.

– Dit kommer några barnvisehjältar: Jojje Wadenius och James Hollingworth, säger David Strenge.

Earth hour arrangeras av Falköpings kommun tillsammans med flera samverkanspartners.