09 feb 2016 16:24

09 feb 2016 16:24

Hornborgasjön får flera miljoner

VINNARE

Hornborgasjön tilldelas 4,6 miljoner och driften av Naturum Hornborgasjön får en miljon kronor.

Det blev resultatet när Naturvårdsverkets pengapåse för naturvård 2016 har fördelats på länsstyrelsen.

– Regeringens satsning på naturvård innebär en glädjande ökning som kommer att synas ute i naturen. Med mer pengar kan vi både göra nödvändig skötsel i våra reservat och åtgärder som förbättrar för besökarna. Vi anlitar olika företag för det mesta av arbetet och därför är detta positivt för sysselsättningen, inte minst på landsbygden, säger Jörel Holmberg, chef för enheten för naturförvaltning på Länsstyrelsen Västra Götaland.

Det blev resultatet när Naturvårdsverkets pengapåse för naturvård 2016 har fördelats på länsstyrelsen.

– Regeringens satsning på naturvård innebär en glädjande ökning som kommer att synas ute i naturen. Med mer pengar kan vi både göra nödvändig skötsel i våra reservat och åtgärder som förbättrar för besökarna. Vi anlitar olika företag för det mesta av arbetet och därför är detta positivt för sysselsättningen, inte minst på landsbygden, säger Jörel Holmberg, chef för enheten för naturförvaltning på Länsstyrelsen Västra Götaland.