09 feb 2016 16:24

09 feb 2016 16:24

Man häktades misstänkt för grov våldtäkt

FALKÖPING: Misstänks för grov våldtäkt

En man i 25-årsåldern häktades på tisdagen på sannolika skäl misstänkt för grov våldtäkt. Övergreppet skedde i Falköping under helgen.

Mannen begärdes på tisdagsförmiddagen häktad av kammaråklagare Ylva Lundgren. Senare på tisdagen hölls häktningsförhandling i Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Tingsrätten beslutade att mannen ska häktas, åtal ska komma om två veckor.

Mannen är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en lägenhet i Falköping vid ettiden natten till i söndags.

Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde är mycket fåordig om övergreppet, men säger att mannen och kvinnan känner varandra. Enligt Johansson är det sättet som våldtäkten har genomförts på som gör att den rubriceras som grov.

– Kvinnan har utsatts för våld, men jag vill inte säga exakt vad som hänt.

Kvinnan är fortfarande kvar på sjukhuset för observation. Men det är oklart hur svårt skadad hon blivit.

Mannen begärdes på tisdagsförmiddagen häktad av kammaråklagare Ylva Lundgren. Senare på tisdagen hölls häktningsförhandling i Skaraborgs tingsrätt i Skövde. Tingsrätten beslutade att mannen ska häktas, åtal ska komma om två veckor.

Mannen är misstänkt för att ha våldtagit en kvinna i en lägenhet i Falköping vid ettiden natten till i söndags.

Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde är mycket fåordig om övergreppet, men säger att mannen och kvinnan känner varandra. Enligt Johansson är det sättet som våldtäkten har genomförts på som gör att den rubriceras som grov.

– Kvinnan har utsatts för våld, men jag vill inte säga exakt vad som hänt.

Kvinnan är fortfarande kvar på sjukhuset för observation. Men det är oklart hur svårt skadad hon blivit.