12 feb 2016 06:00

12 feb 2016 06:00

Olika sporter och dinosaurier

FALKÖPING: Mycket att välja på

Sportlovsveckan i Falköpings kommun erbjuder många olika slags aktiviteter. Den som vill göra annat än sporta kan till exempel besöka museet eller biblioteket, där är temat dinosaurier.

Vecka sju är det sportlov och då anordnas en mängd aktiviteter för lovlediga. Om det finns snö känns lite osäkert, men pulkaåkning finns med på sportlovsprogrammet.

Övriga aktiviteter är: bad, badminton, beachvolleyboll, biljardturnering, bordtennis, fotboll, friidrott, handboll, luftgevärsskytte, pistolskytte, alla hjärtans dag-pyssel på museet, skridskoåkning, tennis och våffelcafé i skidstugan. Därtill är det sportlovsbio, Dalénium har också ett sportlovsprogram och Falköping alpin hoppas på bra skidväder. På Falköpings bibliotek och Falbygdens museum har man ett gemensamt tema: Dinosaurier.

– Det vet vi är ett ganska tacksamt tema för det är många som tycker om dinosaurier, säger bibliotekarien Angelica Holm Johansson.

Under tisdag, onsdag och torsdag går det att pyssla på museet.

– Då kan man göra en dinosaurie i papper, man kan måla och lära sig mer om dem. Man kan pussla ihop ett dinosaurieskelett, spela spel och även göra sin egen dinosaurie eller fossil i lera. På museet tittar man också närmare på fossiler i utställningen och så ska man mäta och rita upp dinosauriespår.

På biblioteket är det pyssel och spel, knep och knåp. Man kan leta fram fakta om dinosaurier i böcker.

– Det som är gemensamt för museet och biblioteket är att vi har en tävling.

Den går ut på att leta efter tio dinosaurieägg. På varje ägg står en bokstav som sedan bildar ett ord eller namn. Tävlingen pågår tisdag till torsdag och vinnarna lottas fram. Hela sportlovsprogrammet finns på Falköpings kommuns hemsida.

Vecka sju är det sportlov och då anordnas en mängd aktiviteter för lovlediga. Om det finns snö känns lite osäkert, men pulkaåkning finns med på sportlovsprogrammet.

Övriga aktiviteter är: bad, badminton, beachvolleyboll, biljardturnering, bordtennis, fotboll, friidrott, handboll, luftgevärsskytte, pistolskytte, alla hjärtans dag-pyssel på museet, skridskoåkning, tennis och våffelcafé i skidstugan. Därtill är det sportlovsbio, Dalénium har också ett sportlovsprogram och Falköping alpin hoppas på bra skidväder. På Falköpings bibliotek och Falbygdens museum har man ett gemensamt tema: Dinosaurier.

– Det vet vi är ett ganska tacksamt tema för det är många som tycker om dinosaurier, säger bibliotekarien Angelica Holm Johansson.

Under tisdag, onsdag och torsdag går det att pyssla på museet.

– Då kan man göra en dinosaurie i papper, man kan måla och lära sig mer om dem. Man kan pussla ihop ett dinosaurieskelett, spela spel och även göra sin egen dinosaurie eller fossil i lera. På museet tittar man också närmare på fossiler i utställningen och så ska man mäta och rita upp dinosauriespår.

På biblioteket är det pyssel och spel, knep och knåp. Man kan leta fram fakta om dinosaurier i böcker.

– Det som är gemensamt för museet och biblioteket är att vi har en tävling.

Den går ut på att leta efter tio dinosaurieägg. På varje ägg står en bokstav som sedan bildar ett ord eller namn. Tävlingen pågår tisdag till torsdag och vinnarna lottas fram. Hela sportlovsprogrammet finns på Falköpings kommuns hemsida.