03 mar 2016 15:23

03 mar 2016 15:23

Smugglade in sprit – sålde till unga

DOM: Hovrätten fastställer fängelsedom

Den 32-årige mannen ville slippa fängelse och få tillbaka pengar som beslagtagits. Men hovrätten fastställde tingsrättens dom – mannen döms till fängelse för att smugglat in alkohol och sedan sålt den till ungdomar i Skövde och Falköping.

Mannen som är hemmahörande i Falköping dömdes i somras av Skaraborgs tingsrätt för grov smuggling och olovlig försäljning av alkohol, grovt brott, till 1,5 års fängelse. Han fälldes för att mellan hösten 2014 och våren 2015 ha smugglat in stora mängder sprit, cider, vin och öl från Tyskland till Sverige och sedan sålt den till ungdomar i Falköping och Skövde. Tingsrätten ansåg att den brottsliga verksamheten hade varit omfattande och inriktad mot ungdomar.

När mannen överklagade var det för att slippa fängelse och för att få tillbaka de 150 000 kronor som polisen beslagtog.

Men hovrätten, där rättegången hölls för en tid sedan, ändrar inte domen. Domstolen anser att brotten är att bedöma som grova och man fastställer därmed också fängelsestraffet på 1,5 år.

Mannen som är hemmahörande i Falköping dömdes i somras av Skaraborgs tingsrätt för grov smuggling och olovlig försäljning av alkohol, grovt brott, till 1,5 års fängelse. Han fälldes för att mellan hösten 2014 och våren 2015 ha smugglat in stora mängder sprit, cider, vin och öl från Tyskland till Sverige och sedan sålt den till ungdomar i Falköping och Skövde. Tingsrätten ansåg att den brottsliga verksamheten hade varit omfattande och inriktad mot ungdomar.

När mannen överklagade var det för att slippa fängelse och för att få tillbaka de 150 000 kronor som polisen beslagtog.

Men hovrätten, där rättegången hölls för en tid sedan, ändrar inte domen. Domstolen anser att brotten är att bedöma som grova och man fastställer därmed också fängelsestraffet på 1,5 år.