11 mar 2016 17:14

11 mar 2016 17:17

Wigh (SD) slog larm - sextrakasserier i partiet

FALKÖPING

Det har förekommit omfattande sextrakasserier inom Sverigedemokraterna. Riksdagsledamoten Hanna Wigh slog larm om detta redan 2013.

Expressen avslöjade på fredagen Sverigedemokraternas interna säkerhetsrapport som skulle få partiets kvinnor att inte tala öppet om sextrakasserierna de uppgav att de utsatts för. Wigh beskrev för snart tre år sedan, då hon var ombudsman, hur en manlig chefstjänsteman i partiorganisationen uttryckte sig sexuellt till henne genom kommentarer, telefonsamtal och sms. I en intervju med tidningen kallar hon nu rapportens författare för ”sedlighetspolis”.

– Det är väldigt oroande. Framför allt den kvinnosyn som det ges uttryck för är absolut inget jag vill kännas vid på något sätt, säger hon.

Expressen avslöjade på fredagen Sverigedemokraternas interna säkerhetsrapport som skulle få partiets kvinnor att inte tala öppet om sextrakasserierna de uppgav att de utsatts för. Wigh beskrev för snart tre år sedan, då hon var ombudsman, hur en manlig chefstjänsteman i partiorganisationen uttryckte sig sexuellt till henne genom kommentarer, telefonsamtal och sms. I en intervju med tidningen kallar hon nu rapportens författare för ”sedlighetspolis”.

– Det är väldigt oroande. Framför allt den kvinnosyn som det ges uttryck för är absolut inget jag vill kännas vid på något sätt, säger hon.