19 mar 2016 06:00

19 mar 2016 06:00

Dalénium utsett till bästa science center i Sverige

FALKÖPING: "Verkligen roligt att få en bekräftelse"

Dalénium i Stenstorp har för tredje året i rad blivit framröstat till Bästa science center.

– Verkligen roligt att få en bekräftelse på att våra besökare gillar Dalénium och tycker om det vi gör, säger verksamhetschefen Annica Hansson Walldén i ett pressmeddelande.

Varje år sker en omröstning på sajten barnsemester.se där man kan rösta på sina favoritaktiviteter och resmål. I kategorin Bästa science center fanns 14 nominerade bidrag. Dalénium som besöks av både skolor och privatpersoner, däribland många familjer, blev för tredje året i rad framröstat som Bästa science center i Sverige.

– Verkligen roligt att få en bekräftelse på att våra besökare gillar Dalénium och tycker om det vi gör, säger verksamhetschefen Annica Hansson Walldén i ett pressmeddelande.

Hon berättar att de både är stolta och glada över sitt arbete med att den ständiga utvecklingen av verksamheten ger resultat och att besökarna är nöjda.

– Den här utmärkelsen ger oss extra stimulans att fortsätta med de satsningar vi gör. Vi har många spännande projekt som är på gång under 2016. Förnyelse är lika viktigt i vårt arbete med skolklasser som att hela tiden förbättra utställningen med alla spännande experiment. Även våra shower förändras och förnyas, till hösten kommer en alldeles ny show som kommer att bli något utöver det vanliga, säger Annica Hansson Walldén.

Dalénium ingår i branschorganisationen Svenska Science Centers med i dag 19 medlemmar från norr till söder. Dessa center har årligen över två miljoner besökare, av dem är ungefär 315 000 elever i pedagogiska program och 30 000 pedagoger som fortbildar sig. Science center arbetar med att väcka barns och ungdomars intresse för teknik och vetenskap. De får upptäcka själva och experimentera.

Varje år sker en omröstning på sajten barnsemester.se där man kan rösta på sina favoritaktiviteter och resmål. I kategorin Bästa science center fanns 14 nominerade bidrag. Dalénium som besöks av både skolor och privatpersoner, däribland många familjer, blev för tredje året i rad framröstat som Bästa science center i Sverige.

– Verkligen roligt att få en bekräftelse på att våra besökare gillar Dalénium och tycker om det vi gör, säger verksamhetschefen Annica Hansson Walldén i ett pressmeddelande.

Hon berättar att de både är stolta och glada över sitt arbete med att den ständiga utvecklingen av verksamheten ger resultat och att besökarna är nöjda.

– Den här utmärkelsen ger oss extra stimulans att fortsätta med de satsningar vi gör. Vi har många spännande projekt som är på gång under 2016. Förnyelse är lika viktigt i vårt arbete med skolklasser som att hela tiden förbättra utställningen med alla spännande experiment. Även våra shower förändras och förnyas, till hösten kommer en alldeles ny show som kommer att bli något utöver det vanliga, säger Annica Hansson Walldén.

Dalénium ingår i branschorganisationen Svenska Science Centers med i dag 19 medlemmar från norr till söder. Dessa center har årligen över två miljoner besökare, av dem är ungefär 315 000 elever i pedagogiska program och 30 000 pedagoger som fortbildar sig. Science center arbetar med att väcka barns och ungdomars intresse för teknik och vetenskap. De får upptäcka själva och experimentera.