24 mar 2016 06:00

24 mar 2016 06:00

Skärpt bevakning nattetid efter inbrott på Trandansen

FALKÖPING: Tjuvarna kom över godis

Bevakningen skärps nattetid vid Trandansen efter två inbrott på kort tid. Tjuvarna har främst kommit över godis, men även orsakat en del skadegörelse.
– Det är jättetråkigt. Det tar lite kraften ur alla som är engagerade, säger Sofie Stålhand, Naturumföreståndare.

Trandansen mellan Falköping och Skara fick hålla stängt under tisdagsförmiddagen på grund av inbrott.

– Vi var tvungna att hålla stängt några timmar så att vi hann prata med polisen och för att hinna få dit en ny ruta, säger Sofie Stålhand och berättar att de gick ut med kaffe och broschyrer till besökarna som visade förståelse för den uppkomna situationen.

Tjuvarna kom över tablettaskar. Förra veckan var det också inbrott, även då stals godis samt läsk.

– I samband med första inbrottet som var natten till torsdag förra veckan krossades en ruta. Då rörde de runt mer, slet ut saker och kom över mer. Efter det satte vi in ett nytt lås, så de kunde inte lika lätt komma åt saker i tisdags, vilket gjorde att de nog blev skraja att stanna för länge. Det verkade som att de fått mycket mer bråttom därifrån.

Skärpt bevakning

Sofie Stålhand tycker att inbrotten är jättetråkiga.

– Det tar lite kraften ur alla som är engagerade och som jobbar för att det ska bli så bra som möjligt för besökarna. I och med att de inte fick med sig något av värde så blir det mest bara sabotage att ta hand om.

För att få bukt med inbrotten skärps bevakningen nattetid.

– Vi får hoppas att det räcker, säger Sofie Stålhand.

Trandansen mellan Falköping och Skara fick hålla stängt under tisdagsförmiddagen på grund av inbrott.

– Vi var tvungna att hålla stängt några timmar så att vi hann prata med polisen och för att hinna få dit en ny ruta, säger Sofie Stålhand och berättar att de gick ut med kaffe och broschyrer till besökarna som visade förståelse för den uppkomna situationen.

Tjuvarna kom över tablettaskar. Förra veckan var det också inbrott, även då stals godis samt läsk.

– I samband med första inbrottet som var natten till torsdag förra veckan krossades en ruta. Då rörde de runt mer, slet ut saker och kom över mer. Efter det satte vi in ett nytt lås, så de kunde inte lika lätt komma åt saker i tisdags, vilket gjorde att de nog blev skraja att stanna för länge. Det verkade som att de fått mycket mer bråttom därifrån.

Skärpt bevakning

Sofie Stålhand tycker att inbrotten är jättetråkiga.

– Det tar lite kraften ur alla som är engagerade och som jobbar för att det ska bli så bra som möjligt för besökarna. I och med att de inte fick med sig något av värde så blir det mest bara sabotage att ta hand om.

För att få bukt med inbrotten skärps bevakningen nattetid.

– Vi får hoppas att det räcker, säger Sofie Stålhand.