30 mar 2016 06:00

31 mar 2016 06:22

Social naturguru på besök

FALKÖPING: "Vi hoppas också att Sara ska locka en del yngre"

Familjen är egenförsörjd på grönt och hon bara växer och växer på sociala medier. Nästa vecka kommer Sara Bäckmo till Falköping.

Bäckmo är duktig på att odla vänskap på sociala medier.

Hennes trädgårdsblogg Skillnadens trädgård på Land.se följs av 30 000 fans på Facebook, drygt 9 000 kollar på Instagrambilderna och 2 000 följer henne på Youtube. På tisdag i nästa vecka kommer hon till Mössebergsgården och föreläser.

Locka yngre?

Bakom arrangemanget står Studieförbundet Vuxenskolan och Falköpings Trädgårdsförening.

– Vi försöker ha olika teman på våra träffar. Vi har en del medlemmar som odlar själva och tyckte det kunde vara en kul grej att få hit henne, säger trädgårdsföreningens sekreterare Monica Carlgren till SLA.

– Vi hoppas också att Sara ska locka en del yngre, fortsätter hon.

Sara Bäckmo odlar ekologiska grönsaker på gården utanför Växjö.

Skörden täcker hela hennes familjs grönsaksbehov under minst åtta månader om året.

Under 2015 lyckades Sara faktiskt lite bättre och behövde bara köpa en mycket liten mängd grönsaker i affären under några vintermånader.

– Det är en ekologisk trend i samhället och många blir mer medvetna om vad de äter. Hennes föreläsning ligger helt rätt i tiden. Jag följer inte henne själv, men det ska bli intressant att lyssna på henne, säger Carlgren.

Bäckmo är duktig på att odla vänskap på sociala medier.

Hennes trädgårdsblogg Skillnadens trädgård på Land.se följs av 30 000 fans på Facebook, drygt 9 000 kollar på Instagrambilderna och 2 000 följer henne på Youtube. På tisdag i nästa vecka kommer hon till Mössebergsgården och föreläser.

Locka yngre?

Bakom arrangemanget står Studieförbundet Vuxenskolan och Falköpings Trädgårdsförening.

– Vi försöker ha olika teman på våra träffar. Vi har en del medlemmar som odlar själva och tyckte det kunde vara en kul grej att få hit henne, säger trädgårdsföreningens sekreterare Monica Carlgren till SLA.

– Vi hoppas också att Sara ska locka en del yngre, fortsätter hon.

Sara Bäckmo odlar ekologiska grönsaker på gården utanför Växjö.

Skörden täcker hela hennes familjs grönsaksbehov under minst åtta månader om året.

Under 2015 lyckades Sara faktiskt lite bättre och behövde bara köpa en mycket liten mängd grönsaker i affären under några vintermånader.

– Det är en ekologisk trend i samhället och många blir mer medvetna om vad de äter. Hennes föreläsning ligger helt rätt i tiden. Jag följer inte henne själv, men det ska bli intressant att lyssna på henne, säger Carlgren.