05 apr 2016 10:04

05 apr 2016 10:06

Kvinna utsattes för grovt sexuellt övergrepp

ÅTAL: Falköpingsbo åtalas

En kvinna i Falköping utsattes tidigare i år för ett sexuellt övergrepp. Nu åtalas en 26-årig man misstänkt för grov våldtäkt. Enligt åtalet ska han bland annat ha misshandlat henne, uttalat dödshot och tvingat upp hennes mun i ett försök att hälla starksprit i henne.

Övergreppet skedde den 7 februari i en lägenhet i centrala Falköping. En 26-åring greps efter händelsen och häktades två dagar senare misstänkt för grov våldtäkt.

Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott, har under utredningens gång varit mycket fåordig om övergreppet, men har sagt till SLA att mannen och kvinnan känner varandra. Skälet till att våldtäkten rubriceras som grov ska vara sättet den har utförts på.

När åtalet nu kommer mot mannen framgår det att han utsatt kvinnan för ett grovt sexuellt övergrepp.

Enligt åtalat misstänks han för att ha tvingat kvinnan till samlag genom att med tvång öppna hennes mun och i vart fall ska han ha försökt att hälla i henne starksprit. Han ska också bland annat också ha slagit henne flera gånger, dragit ner henne på golvet, slagit henne med en glasflaska och tryckt en kudde över hennes ansikte. Under hela förloppet ska han också ha uttalat dödhot till henne.

Efter våldtäkten fick kvinnan vård på sjukhuset i Skövde. Hon drabbades av blödningar, svullnader och blånader. Hon ska också ha fått en skada på kotor i halsen. Hon drabbades också av en akut krisreaktion.

Åklagaren anser att våldtäkten är grov. detta eftersom mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att övergreppet pågått under lång tid och han har då upprepat misshandlat och hotat kvinnan.

Mannen förnekar brott.

Övergreppet skedde den 7 februari i en lägenhet i centrala Falköping. En 26-åring greps efter händelsen och häktades två dagar senare misstänkt för grov våldtäkt.

Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott, har under utredningens gång varit mycket fåordig om övergreppet, men har sagt till SLA att mannen och kvinnan känner varandra. Skälet till att våldtäkten rubriceras som grov ska vara sättet den har utförts på.

När åtalet nu kommer mot mannen framgår det att han utsatt kvinnan för ett grovt sexuellt övergrepp.

Enligt åtalat misstänks han för att ha tvingat kvinnan till samlag genom att med tvång öppna hennes mun och i vart fall ska han ha försökt att hälla i henne starksprit. Han ska också bland annat också ha slagit henne flera gånger, dragit ner henne på golvet, slagit henne med en glasflaska och tryckt en kudde över hennes ansikte. Under hela förloppet ska han också ha uttalat dödhot till henne.

Efter våldtäkten fick kvinnan vård på sjukhuset i Skövde. Hon drabbades av blödningar, svullnader och blånader. Hon ska också ha fått en skada på kotor i halsen. Hon drabbades också av en akut krisreaktion.

Åklagaren anser att våldtäkten är grov. detta eftersom mannen visat särskild hänsynslöshet och råhet genom att övergreppet pågått under lång tid och han har då upprepat misshandlat och hotat kvinnan.

Mannen förnekar brott.