20 apr 2016 20:59

20 apr 2016 21:00

Unga bagare SM-tävlade

FALKÖPING: Bagaren Michaela Claesson tävlade i SM Unga Bagare 2016

Delad femteplats blev det för bagaren Michaela Claesson från Falköping när hon i går tävlade i SM unga bagare. Totalt tävlade tio finalister om förstapriset i tävlingen som arrangerades för 26:e gången, denna gång i Göteborg

Falköpingstjejen Michaela Claesson arbetar till vardags som bagare på Ica Maxi i Falköping. Under onsdagen avgjordes den fem timmar långa och krävande finalen, och efter att juryn sagt sitt hamnade hon på en delad femte plats.

Tävlingen som arrangeras årligen av branschföreningen Sveriges bagare och konditorer och är ett svenskt mästerskap för unga bagare upp till 23 år. För att få delta måste man utbilda sig eller arbeta inom bageri- eller konditorbranschen.

– Alla tio finalister i SM Unga Bagare 2016 har lysande karriärer att se fram emot det fick vi verkligen se idag under finalen, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer som arrangerar SM Unga Bagare.

Finalisterna blev bedömda av en jury i fem moment. De tävlande skulle prestera franskbrödsbullar, matbröd, vetebullar, wienerbröd samt ett skådebröd eller en tårta. Juryn betygsatte bakverken utifrån färg, smak, form och kreativitet.

De bagare som placerade sig på första till och med fjärde plats blir antagna till Juniorbagarlandslaget som senare i år ska tävla om att bli en av två som får representera Sverige i EM för Unga Bagare.

Ettan och tvåan belönas dessutom med en fyra dagar lång inspirationsresa till Italien tillsammans med välrenommerade branschpersonligheter.

Den som vann tävlingen heter Lina Andersson som jobbar på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri i Uppsala. Hennes skådebröd med Disney-tema imponerade på juryn.

Falköpingstjejen Michaela Claesson arbetar till vardags som bagare på Ica Maxi i Falköping. Under onsdagen avgjordes den fem timmar långa och krävande finalen, och efter att juryn sagt sitt hamnade hon på en delad femte plats.

Tävlingen som arrangeras årligen av branschföreningen Sveriges bagare och konditorer och är ett svenskt mästerskap för unga bagare upp till 23 år. För att få delta måste man utbilda sig eller arbeta inom bageri- eller konditorbranschen.

– Alla tio finalister i SM Unga Bagare 2016 har lysande karriärer att se fram emot det fick vi verkligen se idag under finalen, säger Martin Lundell, vd för branschorganisationen Sveriges bagare och konditorer som arrangerar SM Unga Bagare.

Finalisterna blev bedömda av en jury i fem moment. De tävlande skulle prestera franskbrödsbullar, matbröd, vetebullar, wienerbröd samt ett skådebröd eller en tårta. Juryn betygsatte bakverken utifrån färg, smak, form och kreativitet.

De bagare som placerade sig på första till och med fjärde plats blir antagna till Juniorbagarlandslaget som senare i år ska tävla om att bli en av två som får representera Sverige i EM för Unga Bagare.

Ettan och tvåan belönas dessutom med en fyra dagar lång inspirationsresa till Italien tillsammans med välrenommerade branschpersonligheter.

Den som vann tävlingen heter Lina Andersson som jobbar på Güntherska Hovkonditori & Schweizeri i Uppsala. Hennes skådebröd med Disney-tema imponerade på juryn.