06 maj 2016 06:00

06 maj 2016 06:00

Dalénium fyller 15 år och firar med satsningar

FALKÖPING: Eldshow till hösten

Dalénium i Stenstorp fyller 15 år och det firas med satsningar under året.
– Förnyelse är en av grundförutsättningarna för att fortsatt kunna skapa intressanta och populära utställningar och skolprogram, säger den nya ordföranden Linda Linnéusson i ett pressmeddelande.

Dalénium Science Center i Stenstorp startade 2001 och då som nu är visionen att väcka intresse för teknik och naturvetenskap hos barn och ungdomar. Eftersom Dalénium fyller 15 i år kommer det att bli stora satsningar under året.

– Satsningarna kan göras tack vare en välskött verksamhet med långsiktig strategi, genomtänkta investeringar och ett nära samarbete med Falköpings kommun, säger ordföranden Linda Linnéusson och tillägger att förnyelse är en av grundförutsättningarna för att fortsatt kunna skapa intressanta och populära utställningar och skolprogram.

Satsningarna kommer att märkas i såväl utställning som shower och skolverksamhet.

– Vi håller bland annat på att skapa en helt ny spännande show som kommer handla om eld. Showen kommer att bygga mycket på upplevelser och effekter genom olika experiment. Ett visst säkerhetstänk kommer självklart också att finnas med.

Premiär för denna show blir det under höstlovet. Det blir också en ny utställning om ljud som är klar innan sommaren.

– I denna utställning kommer besökarna själva att få möjlighet att skapa ljud (och oljud) samt musik i olika former. En theremin och ett interaktivt ljudbord är exempel på instrument och experiment som kommer finnas i den nya utställningen.

Det kommer också att finnas nyheter i skolprogrammet för hösten.

Dalénium Science Center i Stenstorp startade 2001 och då som nu är visionen att väcka intresse för teknik och naturvetenskap hos barn och ungdomar. Eftersom Dalénium fyller 15 i år kommer det att bli stora satsningar under året.

– Satsningarna kan göras tack vare en välskött verksamhet med långsiktig strategi, genomtänkta investeringar och ett nära samarbete med Falköpings kommun, säger ordföranden Linda Linnéusson och tillägger att förnyelse är en av grundförutsättningarna för att fortsatt kunna skapa intressanta och populära utställningar och skolprogram.

Satsningarna kommer att märkas i såväl utställning som shower och skolverksamhet.

– Vi håller bland annat på att skapa en helt ny spännande show som kommer handla om eld. Showen kommer att bygga mycket på upplevelser och effekter genom olika experiment. Ett visst säkerhetstänk kommer självklart också att finnas med.

Premiär för denna show blir det under höstlovet. Det blir också en ny utställning om ljud som är klar innan sommaren.

– I denna utställning kommer besökarna själva att få möjlighet att skapa ljud (och oljud) samt musik i olika former. En theremin och ett interaktivt ljudbord är exempel på instrument och experiment som kommer finnas i den nya utställningen.

Det kommer också att finnas nyheter i skolprogrammet för hösten.