16 maj 2016 06:00

16 maj 2016 06:00

Prisad för sitt språkcafé

FALKÖPING: Arvid vinnare i Ungt kurage

Arvid Nygård Gustafsson från Falköping är en av vinnarna i Ungt kurage 2016.
Han prisas för språkcaféet han startade på skolan.

Raoul Wallenberg Academys ungdomspris Ungt Kurage syftar till att uppmärksamma ungdomar som med små resurser gjort medmänsklig skillnad och visat prov på civilkurage och engagemang.

Vinnarna får utöver utmärkelsen följa med på en resa till Budapest i Raoul Wallenbergs fotspår.

Bland de fem vinnarna finns Arvid Nygård Gustafsson från Falköping. Han prisas för det språkcafé han startade på sin skola där allt från läxor till drömmar kan diskuteras mellan nyanlända och redan etablerade ungdomar.

”Göra skillnad”

– Vi på Raoul Wallenberg Academy jobbar varje dag mot visionen om ett medmänskligt samhälle där varje människa kan göra skillnad. Ett samhälle där hat och främlingsfientlighet aldrig någonsin får vinna igen och vi gör det genom att inspirera unga att hitta modet att göra skillnad, säger Rebecka Scharfstein, projektledare för Ungt Kurage i ett pressmeddelande.

Prisceremonin sker på Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti då även Raoul Wallenbergpriset delas ut.

Raoul Wallenberg Academys ungdomspris Ungt Kurage syftar till att uppmärksamma ungdomar som med små resurser gjort medmänsklig skillnad och visat prov på civilkurage och engagemang.

Vinnarna får utöver utmärkelsen följa med på en resa till Budapest i Raoul Wallenbergs fotspår.

Bland de fem vinnarna finns Arvid Nygård Gustafsson från Falköping. Han prisas för det språkcafé han startade på sin skola där allt från läxor till drömmar kan diskuteras mellan nyanlända och redan etablerade ungdomar.

”Göra skillnad”

– Vi på Raoul Wallenberg Academy jobbar varje dag mot visionen om ett medmänskligt samhälle där varje människa kan göra skillnad. Ett samhälle där hat och främlingsfientlighet aldrig någonsin får vinna igen och vi gör det genom att inspirera unga att hitta modet att göra skillnad, säger Rebecka Scharfstein, projektledare för Ungt Kurage i ett pressmeddelande.

Prisceremonin sker på Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti då även Raoul Wallenbergpriset delas ut.