31 maj 2016 06:00

31 maj 2016 06:00

Lindbergs nya utmaning

FALKÖPING: Springer och lyfter ett maraton

Han har gjort en svensk klassiker inomhus och åkt Kattegattleden på longboard. Nu väntar nästa utmaning för Falköpingsbon Roger Lindberg: Att springa – och lyfta – ett maraton.

Innan Roger Lindberg gick över till att springa, cykla och simma höll han på med tyngdlyftning under en rätt så lång period. Inspirerad av crossfit har han nu hittat tillbaka dit.

– Det finns många olika koncept där som är mycket kortare, det här är ett extremkoncept. Men samtidigt känner jag att det är jätteintressant för att det är så enkelt. Spring ett maraton. Lyft ett maraton.

Han kommer att springa på Odenplan i Falköping på en bana som är 420 meter lång. Skivstången han använder väger halva hans kroppsvikt, 42 kilo. Upplägget är att springa 210 meter, lyfta 210 kilo (5 lyft med skivstången), springa 210 meter och lyfta 210 kilo. Och upprepa det 100 gånger. Det blir 42 000 meter löpning och 42 000 lyfta kilon.

– Idén är att man lyfter lika mycket som man springer i varje intervall.

Han räknar med att utmaningen tar 8-10 timmar, men att den kan ta längre tid. Planen är att genomföra utmaningen den elfte juni. Det enda som kan stoppa honom är skador och extremväder.

– Det är jättetufft att springa om det är för varmt och skulle det blir ösregn kan det hända att jag får ställa in, kylan kan bli för tuff. Men jag siktar på att köra i de flesta väder, säger Roger Lindberg som tränat fokuserat på utmaningen sedan i mars.

Innan Roger Lindberg gick över till att springa, cykla och simma höll han på med tyngdlyftning under en rätt så lång period. Inspirerad av crossfit har han nu hittat tillbaka dit.

– Det finns många olika koncept där som är mycket kortare, det här är ett extremkoncept. Men samtidigt känner jag att det är jätteintressant för att det är så enkelt. Spring ett maraton. Lyft ett maraton.

Han kommer att springa på Odenplan i Falköping på en bana som är 420 meter lång. Skivstången han använder väger halva hans kroppsvikt, 42 kilo. Upplägget är att springa 210 meter, lyfta 210 kilo (5 lyft med skivstången), springa 210 meter och lyfta 210 kilo. Och upprepa det 100 gånger. Det blir 42 000 meter löpning och 42 000 lyfta kilon.

– Idén är att man lyfter lika mycket som man springer i varje intervall.

Han räknar med att utmaningen tar 8-10 timmar, men att den kan ta längre tid. Planen är att genomföra utmaningen den elfte juni. Det enda som kan stoppa honom är skador och extremväder.

– Det är jättetufft att springa om det är för varmt och skulle det blir ösregn kan det hända att jag får ställa in, kylan kan bli för tuff. Men jag siktar på att köra i de flesta väder, säger Roger Lindberg som tränat fokuserat på utmaningen sedan i mars.