01 jun 2016 06:00

01 jun 2016 06:00

Späckat firande i Plantis

NATIONALDAG

Sång, musik, tal och dans. Samt en hel del annat.
När Falköping firar Sveriges nationaldag fylls Plantis med aktiviteter.

Firandet inleds strax före klockan 11 när Mössebergs musikkår och Falköpings drill går musikparad från Medborgarhuset till Plantis och amfiteatern. Därefter inleds barnens nationaldag med de storstädande syskonen Kotte och Vera som bjuder på ett fartfyllt äventyr från scenen.

Strax efter lunch inleds sedan det stora nationaldagsfirandet med musik och sång från kyrkorna i Falköpings ekumeniska råd, Falköpings trumkår, House of Trees, Mössebergs musikkår, Falköpings drill och Falbygdens Manskör.

Årets nationaldagstal hålls av Falköpings egen kommunpolis, Anna-Lena Mann.

Under eftermiddagen blir det ännu mer musik, bland annat på den lilla scenen där Musikskolan och lokala, rock-, punk- och bluesband uppträder.

Ett av nationaldagens stora dragplåster är Nasco Brothers, med Falköpingssonen Emil Johansson och Marcus Håkansson från Varola, som alltid bjuder på publikvänlig countryrock.

Under dagen kommer kommunen även uppvakta medaljören från ungdoms-OS, Johanna Hagström.

Utöver detta blir det även uppvisningar med Art dance, hundparad, mat-, kaffe- och våffelservering samt ballongsläpp. På nationaldagen inviger även Falbygdens museum sin nya utställning Flytt och flykt.

Firandet inleds strax före klockan 11 när Mössebergs musikkår och Falköpings drill går musikparad från Medborgarhuset till Plantis och amfiteatern. Därefter inleds barnens nationaldag med de storstädande syskonen Kotte och Vera som bjuder på ett fartfyllt äventyr från scenen.

Strax efter lunch inleds sedan det stora nationaldagsfirandet med musik och sång från kyrkorna i Falköpings ekumeniska råd, Falköpings trumkår, House of Trees, Mössebergs musikkår, Falköpings drill och Falbygdens Manskör.

Årets nationaldagstal hålls av Falköpings egen kommunpolis, Anna-Lena Mann.

Under eftermiddagen blir det ännu mer musik, bland annat på den lilla scenen där Musikskolan och lokala, rock-, punk- och bluesband uppträder.

Ett av nationaldagens stora dragplåster är Nasco Brothers, med Falköpingssonen Emil Johansson och Marcus Håkansson från Varola, som alltid bjuder på publikvänlig countryrock.

Under dagen kommer kommunen även uppvakta medaljören från ungdoms-OS, Johanna Hagström.

Utöver detta blir det även uppvisningar med Art dance, hundparad, mat-, kaffe- och våffelservering samt ballongsläpp. På nationaldagen inviger även Falbygdens museum sin nya utställning Flytt och flykt.