19 jul 2016 06:00

19 jul 2016 06:00

Unikt boende på Wrågården

FALKÖPING: Bo i en älg

Just nu byggs det för fullt på Wrågården utanför Falköping och snart kommer besökare kunna bo inuti en älg. I alla fall en låtsasälg, konstnären Sören Niklasson har nämligen skapat en stuga i form av en älg där turister kommer kunna boka boende året om.

På Wrågården väntar man inom kort tillökning av två älgar och två bisonoxar. Dock är det inte av den levande sorten, utan i form av små stugor.

– Motorsågskonstnären Sören Niklasson hörde av sig till mig och hade en idé om att skapa en älg som det gick att bo, säger Henrik Alexandersson som är ägare av gården.

Fyra stugor

Ett och ett halvår senare har idén blivit verklighet och just nu är bygget av den första stugan snart färdigt.

– Vi räknar med att vi ska kunna ha invigning i samband med Mickelsmäss.

Sammanlagt planeras fyra stugor att byggas, två utformade som älgar och två som bisonoxar, och alla kommer att placeras inom älghägnandet. Dessutom kommer en fristående toalett, utformad som en sten att byggas.

– Det kommer var fembäddsstugor och stugorna kommer stå i ett litet inhägnat område i själva älghägnandet. Tanken är att man ska kunna bo i en älg, hos en älg, förklarar Henrik och tillägger att det har varit vissa problem med att få bygglov till en älg.

– Efter att ha sett hur det färdiga resultatet kommer se ut har kommunen bara varit positiva, men det var lite svårt att få med dem från början, det är ju inte lätt att ge exakta byggmått på en älg precis, avslutar han.

På Wrågården väntar man inom kort tillökning av två älgar och två bisonoxar. Dock är det inte av den levande sorten, utan i form av små stugor.

– Motorsågskonstnären Sören Niklasson hörde av sig till mig och hade en idé om att skapa en älg som det gick att bo, säger Henrik Alexandersson som är ägare av gården.

Fyra stugor

Ett och ett halvår senare har idén blivit verklighet och just nu är bygget av den första stugan snart färdigt.

– Vi räknar med att vi ska kunna ha invigning i samband med Mickelsmäss.

Sammanlagt planeras fyra stugor att byggas, två utformade som älgar och två som bisonoxar, och alla kommer att placeras inom älghägnandet. Dessutom kommer en fristående toalett, utformad som en sten att byggas.

– Det kommer var fembäddsstugor och stugorna kommer stå i ett litet inhägnat område i själva älghägnandet. Tanken är att man ska kunna bo i en älg, hos en älg, förklarar Henrik och tillägger att det har varit vissa problem med att få bygglov till en älg.

– Efter att ha sett hur det färdiga resultatet kommer se ut har kommunen bara varit positiva, men det var lite svårt att få med dem från början, det är ju inte lätt att ge exakta byggmått på en älg precis, avslutar han.

  • Anna Leijon