03 aug 2016 16:52

03 aug 2016 16:53

Polisen söker vittnen till storbranden

FALKÖPING: Urd brann ned till grunden

Hur startade branden som ödelade förskolan Urd? Det är ännu inte klarlagt. Polisen vill gärna ha in tips från allmänheten.

En väktare upptäckte på tisdagsmorgonen att det brann i den klassiska förskolan i Falköping och slog larm. Räddningstjänsten kunde dock inte rädda det gamla trähuset som brann ned till grunden. Polisens tekniker påbörjade en undersökning på onsdagseftermiddagen.

– Undersökningen kommer att fortsätta under morgondagen (läs torsdag) och då kommer de söka av området med brandhund, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, enheten för grova brott.

Har ni några spår?

– Vi får in lite tips, så vi får se vad som kommer att hända i ärendet, men vi jobbar vidare på det i alla fall.

Utredarna tittar också bakåt i tiden.

– Det har varit lite småbränder den senaste månaden i kommunen, men sen om det är kopplat till detta det vet jag inte, säger Johansson. Men brandorsaken är fortfarande oklar, så det är farligt att spekulera.

Urd tjänstgjorde i vintras som transitboende för flyktingfamiljer med små barn. Men den 15 augusti skulle förskolan ha nypremiär. Några hantverkare har inte jobbat i fastigheten den senaste tiden – allt var redan klart för förskolebarnen.

Polisen har också knackat dörr i området.

– Men det här har skett mitt i natten, så det är nog inte jättemånga som har sett något, säger Johansson.

– Men om det är nån som har gjort iakttagelser under kvällen och natten är vi naturligtvis intresserade. Även av det som folk inte har sett. Till exempel om man har åkt förbi vid klockan ett, två på natten och man inte såg någon på platsen, fortsätter han.

Resultatet av undersökningen kan dröja till nästa vecka. Då ska också kommunen kunna ge besked var de 28 förskolebarnen ska inhysas. Karina Bronell, tillförordnad skolchef, har ringt runt till föräldrarna.

– Vi har vissa lösningar, men det är inget vi vill gå ut med offentligt, säger hon.

En väktare upptäckte på tisdagsmorgonen att det brann i den klassiska förskolan i Falköping och slog larm. Räddningstjänsten kunde dock inte rädda det gamla trähuset som brann ned till grunden. Polisens tekniker påbörjade en undersökning på onsdagseftermiddagen.

– Undersökningen kommer att fortsätta under morgondagen (läs torsdag) och då kommer de söka av området med brandhund, säger kriminalkommissarie Lars Johansson, enheten för grova brott.

Har ni några spår?

– Vi får in lite tips, så vi får se vad som kommer att hända i ärendet, men vi jobbar vidare på det i alla fall.

Utredarna tittar också bakåt i tiden.

– Det har varit lite småbränder den senaste månaden i kommunen, men sen om det är kopplat till detta det vet jag inte, säger Johansson. Men brandorsaken är fortfarande oklar, så det är farligt att spekulera.

Urd tjänstgjorde i vintras som transitboende för flyktingfamiljer med små barn. Men den 15 augusti skulle förskolan ha nypremiär. Några hantverkare har inte jobbat i fastigheten den senaste tiden – allt var redan klart för förskolebarnen.

Polisen har också knackat dörr i området.

– Men det här har skett mitt i natten, så det är nog inte jättemånga som har sett något, säger Johansson.

– Men om det är nån som har gjort iakttagelser under kvällen och natten är vi naturligtvis intresserade. Även av det som folk inte har sett. Till exempel om man har åkt förbi vid klockan ett, två på natten och man inte såg någon på platsen, fortsätter han.

Resultatet av undersökningen kan dröja till nästa vecka. Då ska också kommunen kunna ge besked var de 28 förskolebarnen ska inhysas. Karina Bronell, tillförordnad skolchef, har ringt runt till föräldrarna.

– Vi har vissa lösningar, men det är inget vi vill gå ut med offentligt, säger hon.