11 aug 2016 06:00

11 aug 2016 06:00

Föredrag om flytt och flykt

FALKÖPING: Arkeologidagen och museernas dag firas med föredrag

På temat flytt och flykt kan man få lyssna till två föredragshållare på Falbygdens museum. Under den sista söndagen i augusti uppmärksammas arkeologidagen samt museernas dag.

En av föredragshållarna heter Basharmal Sayedei och han kom till Falköping som ensamkommande för tre år sedan. Under söndagen inleder han med en berättelse om sin resa han företog från Afghanistan till Falköping.

Temat för sommarutställningen på Falbygdens museum är om folkvandringar genom tiderna och utställningen har titeln Flytt och flykt. Denna söndag är för övrigt den sista dagen för att se sommarutställningen, men även basutställningen är öppen under dagen.

På eftermiddagen kommer filosofie doktor Karl-Göran Sjögren från Göteborgs universitet att berätta om utgrävningar i Karlby. Under de senaste åren har man gjort arkeologiska utgrävningar runt Karleby.

Karl-Göran Sjögren ska bland annat berätta om hur moderna analysmetoder kan ge ny kunskap om stenålderns människor, exempelvis hur människor har flyttat under förhistorien.

En av föredragshållarna heter Basharmal Sayedei och han kom till Falköping som ensamkommande för tre år sedan. Under söndagen inleder han med en berättelse om sin resa han företog från Afghanistan till Falköping.

Temat för sommarutställningen på Falbygdens museum är om folkvandringar genom tiderna och utställningen har titeln Flytt och flykt. Denna söndag är för övrigt den sista dagen för att se sommarutställningen, men även basutställningen är öppen under dagen.

På eftermiddagen kommer filosofie doktor Karl-Göran Sjögren från Göteborgs universitet att berätta om utgrävningar i Karlby. Under de senaste åren har man gjort arkeologiska utgrävningar runt Karleby.

Karl-Göran Sjögren ska bland annat berätta om hur moderna analysmetoder kan ge ny kunskap om stenålderns människor, exempelvis hur människor har flyttat under förhistorien.