23 aug 2016 14:00

23 aug 2016 14:00

18 tjänstemän varslas vid Kinnarps

FALKÖPING

Kinnarps varslade på tisdagen 18 tjänstemän om uppsägning vid verksamheten i Kinnarp. Anledningen till varslet är effektiviseringsåtgärder, uppger koncernledningen.

Varslet meddelades under tisdagen då berörda medarbetare fick information om situationen av fabriksledningen.

Totalt arbetar 268 tjänstemän på orten och av dessa varslas nu 18 om uppsägning.

Enligt företaget kommer förhandlingar med fackliga parter att inledas så snart som möjligt.

– Vi behöver se över våra kostnader för att kunna satsa på tillväxtområden och säkra vår konkurrenskraft. Det är beklagligt att vi nu måste låta duktiga medarbetare lämna företaget, men tyvärr är det oundvikligt. Vårt fokus har inte förändrats, utan vi fortsätter att öka servicegraden mot våra kunder och ytterligare befästa vår position som Europas ledande inredningsleverantör, kommenterar Kinnarps koncernchef Per-Arne Andersson i ett pressmeddelande.

För två år sedan varslades 50 kollektivanställda i produktionen i Kinnarp om uppsägning. Den gången slutade förhandlingarna med att 33 personer – samtliga fabrikspersonal – fick lämna företaget som är en av Europas ledande koncerner inom kontorsinredning.

Sedan dess har Kinnarps investerat mångmiljonbelopp i nya moderna och effektivare maskiner i fabriken i Kinnarp.

Varslet meddelades under tisdagen då berörda medarbetare fick information om situationen av fabriksledningen.

Totalt arbetar 268 tjänstemän på orten och av dessa varslas nu 18 om uppsägning.

Enligt företaget kommer förhandlingar med fackliga parter att inledas så snart som möjligt.

– Vi behöver se över våra kostnader för att kunna satsa på tillväxtområden och säkra vår konkurrenskraft. Det är beklagligt att vi nu måste låta duktiga medarbetare lämna företaget, men tyvärr är det oundvikligt. Vårt fokus har inte förändrats, utan vi fortsätter att öka servicegraden mot våra kunder och ytterligare befästa vår position som Europas ledande inredningsleverantör, kommenterar Kinnarps koncernchef Per-Arne Andersson i ett pressmeddelande.

För två år sedan varslades 50 kollektivanställda i produktionen i Kinnarp om uppsägning. Den gången slutade förhandlingarna med att 33 personer – samtliga fabrikspersonal – fick lämna företaget som är en av Europas ledande koncerner inom kontorsinredning.

Sedan dess har Kinnarps investerat mångmiljonbelopp i nya moderna och effektivare maskiner i fabriken i Kinnarp.