01 sep 2016 06:00

01 sep 2016 06:00

Premiär för höstens filmstudio

Välbärgad och skandalomsusad. Filmen om konstsamlaren Peggy Guggenheim är en av höstens sju filmer som visas på Cosmorama av Falköpings filmstudio.

Höstens filmstudioprogram har premiär redan i kväll när Cosmorama visar den brasilianska filmen ”Den andra mamman” i regi av Anna Muylert. Som under förra terminen visas torsdagens filmer vid två tillfällen, klockan 16.30 och 19.

Höstens utbud bjuder på ett blandat program med bland annat den hyllade och episkt vackra filmen ”Systrarna” där japanske regissören Hirokazu Kore-Eda åter skildrar det vardagliga livet i Japan.

I ”Systrarna” förändras livet för de tre systrarna Sachi, Yoshino och Chika när deras okända halvsyster plötsligt dyker upp på deras pappas begravning. Filmen visas den 24 november.

Under hösten (27 oktober) visas även filmen om societetskvinnan Peggy Guggenheims liv, ”Peggy Guggenheim: Art Addict”, som liksom sin kände farbror Solomon R fått ett museum uppkallat efter sig (New York respektive Venedig). Andra filmer som visas är ”Mustang” (15 september), prisbelönta ”Taxi Teheran” (29 september), isländska ”Bland män och får” (13 oktober), svenska klassikern ”Främmande hamn” (10 november) och finska ”Mannen utan minne” (8 december).

Höstens filmstudioprogram har premiär redan i kväll när Cosmorama visar den brasilianska filmen ”Den andra mamman” i regi av Anna Muylert. Som under förra terminen visas torsdagens filmer vid två tillfällen, klockan 16.30 och 19.

Höstens utbud bjuder på ett blandat program med bland annat den hyllade och episkt vackra filmen ”Systrarna” där japanske regissören Hirokazu Kore-Eda åter skildrar det vardagliga livet i Japan.

I ”Systrarna” förändras livet för de tre systrarna Sachi, Yoshino och Chika när deras okända halvsyster plötsligt dyker upp på deras pappas begravning. Filmen visas den 24 november.

Under hösten (27 oktober) visas även filmen om societetskvinnan Peggy Guggenheims liv, ”Peggy Guggenheim: Art Addict”, som liksom sin kände farbror Solomon R fått ett museum uppkallat efter sig (New York respektive Venedig). Andra filmer som visas är ”Mustang” (15 september), prisbelönta ”Taxi Teheran” (29 september), isländska ”Bland män och får” (13 oktober), svenska klassikern ”Främmande hamn” (10 november) och finska ”Mannen utan minne” (8 december).