05 sep 2016 19:24

05 sep 2016 20:18

Throwback fest måste ställas in

FALKÖPING: Dålig biljettförsäljning orsaken

Arrangörerna till Throwback Festival tvingas att ställa in helgens arrangemang på grund av för dålig biljettförsäljning. Det var under måndagseftermiddagen som man konstaterade att endast ett 100-tal biljetter sålts till festivalen, och då beslöt man att ställa in.
– Det är jättesorgligt att responsen inte varit bättre, säger Fredrik da Rocha Johansson.

Under måndagseftermiddagen gick arrangörerna ut med ett meddelande på sin Facebooksida för att ge beskedet att Thowback festivalen måste ställas in. En svag biljettförsäljning är orsaken till att man väljer att ställa in festen som skulle ha hållits i folkparken i Falköping kommande helg.

– Det är jättetråkigt att publikuppslutningen är nästan obefintlig, vi har jobbat med det här i ett drygt år för att Falköping skulle få en festival, berättar Fredrik da Rocha Johansson, som är en av initiativtagarna och arrangörerna bakom festivalen.

Målet var att minst få 1 500 biljetter sålda till festivalen, men under måndagen kunde de besvikna festivalarrangörerna konstatera att endast ett 100-tal biljetter sålts. Något som gjorde att de ekonomiska förutsättningarna för att hålla den nya festivalen helt försvann.

Throwback festivalen som skulle hållas i Folkets park i Falköping skulle presentera ett dussintal olika band, tre dj´s samt tjejband från sommarens Popkollo.

– Supertrist för de tjejer som skulle ha spelat, och synd för alla de band som heller inte kan komma nu, säger Fredrik da Rocha Johansson.

Under måndagseftermiddagen gick arrangörerna ut med ett meddelande på sin Facebooksida för att ge beskedet att Thowback festivalen måste ställas in. En svag biljettförsäljning är orsaken till att man väljer att ställa in festen som skulle ha hållits i folkparken i Falköping kommande helg.

– Det är jättetråkigt att publikuppslutningen är nästan obefintlig, vi har jobbat med det här i ett drygt år för att Falköping skulle få en festival, berättar Fredrik da Rocha Johansson, som är en av initiativtagarna och arrangörerna bakom festivalen.

Målet var att minst få 1 500 biljetter sålda till festivalen, men under måndagen kunde de besvikna festivalarrangörerna konstatera att endast ett 100-tal biljetter sålts. Något som gjorde att de ekonomiska förutsättningarna för att hålla den nya festivalen helt försvann.

Throwback festivalen som skulle hållas i Folkets park i Falköping skulle presentera ett dussintal olika band, tre dj´s samt tjejband från sommarens Popkollo.

– Supertrist för de tjejer som skulle ha spelat, och synd för alla de band som heller inte kan komma nu, säger Fredrik da Rocha Johansson.