13 sep 2016 11:02

13 sep 2016 11:02

Höll frun inspärrad – 42-åring häktad

FALKÖPING

Mannen som misstänks för att i tre år ha förbjudit sin fru att ensam lämna lägenheten häktades på tisdagen misstänkt för grov kvinnofridskränkning. Mannen förnekar brott.

En 42-årig man från Falköping misstänks ha förbjudit frun att ensam lämna den gemensamma bostaden i Falköping, det olaga frihetsberövandet ska enligt åklagaren ha pågått i tre år. Vid de tillfällen hon har fått gå ut har det varit i sällskap av mannen.

På måndagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning under åren 2013 till i fredags. I den rubriceringen ingår också olaga frihetsberövade under samma period, tre fall av misshandel och olaga hot. Han misstänks också för övergrepp i rättssak, det brottet har troligen inträffat i samband med att polis larmades om bråk i lägenheten i fredags.

Mannen greps och anhölls i fredags efter att polisen fått kännedom om ärendet genom ett tips.

På tisdagsförmiddagen hölls häktningsförhandling mot mannen i Skaraborgs tingsrätt. Kammaråklagare Mats-Olov Johansson begärde av utredningsskäl att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar. men i den offentliga delen av förhandlingen meddelade den misstänkte, via advokat Lars Schmidt som är hans offentliga försvarare, att han förnekar brott. Mannen motsatte sig också häktningen.

Efter förhandling och överläggning kom domstolen fram till att mannen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Åtal ska väckas om två veckor.

En 42-årig man från Falköping misstänks ha förbjudit frun att ensam lämna den gemensamma bostaden i Falköping, det olaga frihetsberövandet ska enligt åklagaren ha pågått i tre år. Vid de tillfällen hon har fått gå ut har det varit i sällskap av mannen.

På måndagen begärdes mannen häktad på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning under åren 2013 till i fredags. I den rubriceringen ingår också olaga frihetsberövade under samma period, tre fall av misshandel och olaga hot. Han misstänks också för övergrepp i rättssak, det brottet har troligen inträffat i samband med att polis larmades om bråk i lägenheten i fredags.

Mannen greps och anhölls i fredags efter att polisen fått kännedom om ärendet genom ett tips.

På tisdagsförmiddagen hölls häktningsförhandling mot mannen i Skaraborgs tingsrätt. Kammaråklagare Mats-Olov Johansson begärde av utredningsskäl att förhandlingen skulle hållas bakom stängda dörrar. men i den offentliga delen av förhandlingen meddelade den misstänkte, via advokat Lars Schmidt som är hans offentliga försvarare, att han förnekar brott. Mannen motsatte sig också häktningen.

Efter förhandling och överläggning kom domstolen fram till att mannen skulle häktas, på sannolika skäl misstänkt för grov kvinnofridskränkning.

Åtal ska väckas om två veckor.