27 sep 2016 14:08

27 sep 2016 14:08

Höll frun instängd – 42-åring fortsatt häktad

FALKÖPING: Fortsätter neka till brott

Mannen som misstänks ha hållit sin fru instängd i tre år är fortsatt häktad. Enligt åklagaren återstår bland annat flera förhör innan förundersökningen är klar.

Det mycket uppmärksammade ärendet kom till polisens kännedom för drygt två veckor sedan då en bekant till kvinnan slog larm. Den 42-årige mannen häktades ett par dagar senare. Mannen misstänks för att under tre år ha förbjudit frun att ensam lämna bostaden i Falköping. De gånger hon fick gå ut var det i sällskap av mannen.

När han häktades sade åklagaren att den fortsatta utredningen får utvisa bland annat hur frihetsberövandet har sett ut mer i detalj. Fler personer skulle höras. I åklagarens begäran om förlängd åtalstid på tisdagen framgick att flera förhör fortfarande återstår innan utredningen är klar.

Intensivt arbete

– Utredningsarbetet pågår intensivt, men utredningen är inte klar, säger kammaråklagare Mats-Olov Johansson.

Mannen har allt sedan gripandet förnekat brott. ”Det finns olika delar i ärendet men min klient erkänner inget” sade hans offentlige försvarare, advokat Lars Schmidt, efter den första häktningsförhandlingen.

– Det är samma inställning i dag, han förnekar allt det han anklagas för, sade Schmidt till SLA vid tisdagens omhäktningsförhandling.

Fortsatt häktad

Tingsrätten beslutade att mannen ska vara fortsatt häktad i ytterligare två veckor. Han misstänks för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande från augusti 2013 till dagen då polisen larmades, med uppehåll en månad 2015. Han misstänks också för tre fall av misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.

Det mycket uppmärksammade ärendet kom till polisens kännedom för drygt två veckor sedan då en bekant till kvinnan slog larm. Den 42-årige mannen häktades ett par dagar senare. Mannen misstänks för att under tre år ha förbjudit frun att ensam lämna bostaden i Falköping. De gånger hon fick gå ut var det i sällskap av mannen.

När han häktades sade åklagaren att den fortsatta utredningen får utvisa bland annat hur frihetsberövandet har sett ut mer i detalj. Fler personer skulle höras. I åklagarens begäran om förlängd åtalstid på tisdagen framgick att flera förhör fortfarande återstår innan utredningen är klar.

Intensivt arbete

– Utredningsarbetet pågår intensivt, men utredningen är inte klar, säger kammaråklagare Mats-Olov Johansson.

Mannen har allt sedan gripandet förnekat brott. ”Det finns olika delar i ärendet men min klient erkänner inget” sade hans offentlige försvarare, advokat Lars Schmidt, efter den första häktningsförhandlingen.

– Det är samma inställning i dag, han förnekar allt det han anklagas för, sade Schmidt till SLA vid tisdagens omhäktningsförhandling.

Fortsatt häktad

Tingsrätten beslutade att mannen ska vara fortsatt häktad i ytterligare två veckor. Han misstänks för grov kvinnofridskränkning och olaga frihetsberövande från augusti 2013 till dagen då polisen larmades, med uppehåll en månad 2015. Han misstänks också för tre fall av misshandel, olaga hot och övergrepp i rättssak.