30 sep 2016 14:16

30 sep 2016 14:16

Årets ekobutik finns i Falköping

Coop Extra i Falköping utsågs till Årets ekobutik vid den stora Dagligvarugalan i Stockholm.
– Jätteroligt, vi är naturligtvis väldigt stolta, säger butikschefen Annelie Rehn.

Butiken fick utmärkelsen när den svenska dagligvarubranschen uppmärksammade Sveriges främsta butiker på Dagligvarugalan på Waterfront Congress center.

Coop Extra i Falköping var nominerade till finalen i kategorin Årets ekobutik tillsammans med Coop Extra Norra Parkgatan i Malmö och Ica Torgkassen från Uppsala, men drog alltså det längsta strået när juryn hade sagt sitt.

– Det var första gången som vi var med på galan, så det var naturligtvis både överraskande och omtumlande, men väldigt roligt. Vi har jobbat medvetet med vår ekologiska profil under ganska lång tid och var först med ett särskilt greenroom inom Coop. Sedan har andra butiker följt efter, säger Annelie Rehn.

I motiveringen till vinsten lyfte juryn fram butikens beslutsamma och helhjärtade satsning på att lyfta butikens eko-profil, dels med ett brett sortiment men också i aktiviteter, marknadsföring och i sociala medier, som gett framgång med ökad omsättning.

Butiken firade vinsten med att bjuda kunderna på frukost under torsdagsmorgonen.

Även Skövdebekantingen Patrick Wiberg kammade hem ett pris på galan när hans nya butik Ica Maxi i Kalmar tog hem kategorin Årets Djupfrystavdelning.

Dagligvarugalan arrangeras av tidningen Fri Köpenskap tillsammans med företag och organisationer i dagligvarubranschen.

Butiken fick utmärkelsen när den svenska dagligvarubranschen uppmärksammade Sveriges främsta butiker på Dagligvarugalan på Waterfront Congress center.

Coop Extra i Falköping var nominerade till finalen i kategorin Årets ekobutik tillsammans med Coop Extra Norra Parkgatan i Malmö och Ica Torgkassen från Uppsala, men drog alltså det längsta strået när juryn hade sagt sitt.

– Det var första gången som vi var med på galan, så det var naturligtvis både överraskande och omtumlande, men väldigt roligt. Vi har jobbat medvetet med vår ekologiska profil under ganska lång tid och var först med ett särskilt greenroom inom Coop. Sedan har andra butiker följt efter, säger Annelie Rehn.

I motiveringen till vinsten lyfte juryn fram butikens beslutsamma och helhjärtade satsning på att lyfta butikens eko-profil, dels med ett brett sortiment men också i aktiviteter, marknadsföring och i sociala medier, som gett framgång med ökad omsättning.

Butiken firade vinsten med att bjuda kunderna på frukost under torsdagsmorgonen.

Även Skövdebekantingen Patrick Wiberg kammade hem ett pris på galan när hans nya butik Ica Maxi i Kalmar tog hem kategorin Årets Djupfrystavdelning.

Dagligvarugalan arrangeras av tidningen Fri Köpenskap tillsammans med företag och organisationer i dagligvarubranschen.