30 sep 2016 06:00

30 sep 2016 06:00

Gladys del Pilar till gospeldagen

FALKÖPING

En heldag med bara gospel. Snart är det dags för årets svängigaste dag när körsångare från hela Skara stift samlas i Fredriksbergs kyrka.

På lördag är det dags för en av årets största gospelhändelser i Skaraborg när stiftets Kyrkosångförbund – för tolfte året i rad – arrangerar gospeldagen i Fredriksbergs kyrka i Falköping.

Som vanligt är det Anki och Magnus Spångberg som leder de drygt 200 körsångarna som ansluter från hela Skara stift. Inför gospeldagen förbereder varje körsångare repertoaren hemma och sedan samlas man för att jobba tillsammans under dagen som avslutas med konsert för allmänheten.

Biljetterna är redan släppta.

– Vi har 200 platser och de bokas upp på några få dagar, när inbjudan går ut. säger Annika Lagerquist, organist och förbundsdirigent i Skara stift.

Precis som tidigare år har man bjudit in en gästartist och i år är det Gladys del Pilar, känd från bland annat gruppen Afro-Dite och Melodifestivalen och även tv-programmet Hela Sverige bakar där hon till slut tog hem hela tävlingen.

På lördag är det dags för en av årets största gospelhändelser i Skaraborg när stiftets Kyrkosångförbund – för tolfte året i rad – arrangerar gospeldagen i Fredriksbergs kyrka i Falköping.

Som vanligt är det Anki och Magnus Spångberg som leder de drygt 200 körsångarna som ansluter från hela Skara stift. Inför gospeldagen förbereder varje körsångare repertoaren hemma och sedan samlas man för att jobba tillsammans under dagen som avslutas med konsert för allmänheten.

Biljetterna är redan släppta.

– Vi har 200 platser och de bokas upp på några få dagar, när inbjudan går ut. säger Annika Lagerquist, organist och förbundsdirigent i Skara stift.

Precis som tidigare år har man bjudit in en gästartist och i år är det Gladys del Pilar, känd från bland annat gruppen Afro-Dite och Melodifestivalen och även tv-programmet Hela Sverige bakar där hon till slut tog hem hela tävlingen.