01 okt 2016 06:00

01 okt 2016 06:00

Borgundagruppen satsar på italiensk Kulturnatta

FALKÖPING: Konstfesten är igång

Nu är årets Kulturnatta igång. Därmed pulserar Falköpingstrakten av besökare som far runt och insuper konst och andra godsaker.

131 utställare mellan Bjällum i norr och Åsarp i söder. Där har ni årets Kulturnatta som arrangeras i och runt Falköping och Tidaholm i helgen. Konstrundan ska enligt uppgift vara den tredje största i Sverige efter Österlens och Ölands. Den började på fredagskvällen och håller på till söndag eftermiddag.

Little Italy

I Borgunda har bygdegården förvandlats till Little Italy. Borgundagruppens sju medlemmar satsar nämligen på italienskt i år.

– Vi kör ett tema varje år, alla i gruppen jobbar åt samma håll. Det blir finare när det är enhetligt, säger Yvonne Fällström.

När SLA besökte bygdegården på fredagsförmiddagen var hon och Katarina Signell i full färd med att göra i ordning. Anledningen till att de satsar på grönt, vitt och rött det här året är att medlemmen Gunnel Karlsson Garofoli flyttat hem. Innan hon gjorde det var hela Borgundagruppen på inspirationsresa hos henne i våras.

– Sen är det tacksamt med allt som finns i Italien, säger Yvonne.

Nybakt foccaciabröd

Gruppen har jobbat ett halvår med utställningen. Den består av fotografier, stickade sjalar, virkade underlägg och mandalas som man kan ha som tabletter. Dessutom är alla tavlorna målade med inspiration från stövellandet och man säljer också direktimporterad olivolja och italienska kakor till kaffet.

– Och nybakt foccaciabröd. Vi går all in, säger Katarina.

Ett annat prov på satsningens seriositet är att man även rullat in en vespa och hängt upp klädstreck med tvätt.

– Vi hoppas att de som kommer hit känner att de är i Italien, avslutar Katarina.

131 utställare mellan Bjällum i norr och Åsarp i söder. Där har ni årets Kulturnatta som arrangeras i och runt Falköping och Tidaholm i helgen. Konstrundan ska enligt uppgift vara den tredje största i Sverige efter Österlens och Ölands. Den började på fredagskvällen och håller på till söndag eftermiddag.

Little Italy

I Borgunda har bygdegården förvandlats till Little Italy. Borgundagruppens sju medlemmar satsar nämligen på italienskt i år.

– Vi kör ett tema varje år, alla i gruppen jobbar åt samma håll. Det blir finare när det är enhetligt, säger Yvonne Fällström.

När SLA besökte bygdegården på fredagsförmiddagen var hon och Katarina Signell i full färd med att göra i ordning. Anledningen till att de satsar på grönt, vitt och rött det här året är att medlemmen Gunnel Karlsson Garofoli flyttat hem. Innan hon gjorde det var hela Borgundagruppen på inspirationsresa hos henne i våras.

– Sen är det tacksamt med allt som finns i Italien, säger Yvonne.

Nybakt foccaciabröd

Gruppen har jobbat ett halvår med utställningen. Den består av fotografier, stickade sjalar, virkade underlägg och mandalas som man kan ha som tabletter. Dessutom är alla tavlorna målade med inspiration från stövellandet och man säljer också direktimporterad olivolja och italienska kakor till kaffet.

– Och nybakt foccaciabröd. Vi går all in, säger Katarina.

Ett annat prov på satsningens seriositet är att man även rullat in en vespa och hängt upp klädstreck med tvätt.

– Vi hoppas att de som kommer hit känner att de är i Italien, avslutar Katarina.