05 okt 2016 06:00

05 okt 2016 06:00

Falköping klättrar på skolrankning

FALKÖPING

Falköping har vänt trenden och klättrar 21 placering på Lärarförbundets lista över landets bästa skolkommuner. Men upp till de främsta kommunerna i Skaraborg är det en bit.

Efter att i flera år tappat placeringar på Lärarförbundets lista över Bästa skolkommun, har Falköpings kommun klättrat från plats 263 till 242 av totalt 290 kommuner.

Fortfarande ligger man i bottenskiktet men med årets kliv närmar man sig de placeringar man hade 2013 och 2014 (233 respektive 237).

Lärarförbundets rankning av landets bästa skolkommuner är enligt fackförbundet den mest heltäckande jämförelsen mellan kommunernas utbildningsverksamhet. Rankningen baseras på 13 olika kriterier, bland annat lärarlöner, lärartäthet, utbildningsresurser och elevresultat. Även friska lärare är en kategori och där har Falköping gjort sin största förbättring jämfört med 2015. Bästa skolkommun i Skaraborg och hela regionen är Mariestad på plats 8. Skövde återfinns på plats 71.

Efter att i flera år tappat placeringar på Lärarförbundets lista över Bästa skolkommun, har Falköpings kommun klättrat från plats 263 till 242 av totalt 290 kommuner.

Fortfarande ligger man i bottenskiktet men med årets kliv närmar man sig de placeringar man hade 2013 och 2014 (233 respektive 237).

Lärarförbundets rankning av landets bästa skolkommuner är enligt fackförbundet den mest heltäckande jämförelsen mellan kommunernas utbildningsverksamhet. Rankningen baseras på 13 olika kriterier, bland annat lärarlöner, lärartäthet, utbildningsresurser och elevresultat. Även friska lärare är en kategori och där har Falköping gjort sin största förbättring jämfört med 2015. Bästa skolkommun i Skaraborg och hela regionen är Mariestad på plats 8. Skövde återfinns på plats 71.