06 okt 2016 06:00

06 okt 2016 06:00

Mormor fick Mitt stora stöd

FALKÖPING: Hedersutmärkelse

Hedersutmärkelsen Mitt stora stöd gick i år till mormor Kerstin från Falköping. Hon fick det för att osjälviskt ha stöttat och peppat sitt sjuka barnbarn Erik.

Varje år delas hedersutmärkelsen Mitt stora stöd ut. Det tilldelas en person i ett sjukt barns närhet som osjälviskt stöttar och peppar barnet. I år hade drygt 60 personer nominerats. En av dem var Kerstin från Falköping som också fick utmärkelsen för det stöd hon är för sitt barnbarn Erik som har den sällsynta sjukdomen Spielmeyer-Vogt. Det var Kerstins dotter Anna-Karin som nominerade sin mamma och Eriks mormor.

Nominerad

I ett pressmeddelande framgår det att hon bland annat skrev det här: ”Från den dag vi fick veta vad det var som inte stämde med Erik, har alltid mormor Kerstin funnits där och stöttat. Hon bor 15 mil ifrån oss men det är aldrig några problem att hjälpa. Ibland kommer hon över dagen. Erik och mormor Kerstin har under åren fått en fantastisk relation och Erik vill gärna umgås med henne. Mormor Kerstin är den allra bästa mormor man kan ha. Förutom att umgås med Erik, lagar hon middagar, tvättar, ger storebror extra uppmärksamhet och hjälper oss på alla sätt och vis för att försöka göra vår vardag enklare.”

Instiftades 2014

Utmärkelsen delades ut på Junibacken i Stockholm den 3 oktober. Mitt stora stöd instiftades 2014 av organisationen Min stora dag. Den förverkligar önskedrömmar och sätter guldkant på tillvaron för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser.

Varje år delas hedersutmärkelsen Mitt stora stöd ut. Det tilldelas en person i ett sjukt barns närhet som osjälviskt stöttar och peppar barnet. I år hade drygt 60 personer nominerats. En av dem var Kerstin från Falköping som också fick utmärkelsen för det stöd hon är för sitt barnbarn Erik som har den sällsynta sjukdomen Spielmeyer-Vogt. Det var Kerstins dotter Anna-Karin som nominerade sin mamma och Eriks mormor.

Nominerad

I ett pressmeddelande framgår det att hon bland annat skrev det här: ”Från den dag vi fick veta vad det var som inte stämde med Erik, har alltid mormor Kerstin funnits där och stöttat. Hon bor 15 mil ifrån oss men det är aldrig några problem att hjälpa. Ibland kommer hon över dagen. Erik och mormor Kerstin har under åren fått en fantastisk relation och Erik vill gärna umgås med henne. Mormor Kerstin är den allra bästa mormor man kan ha. Förutom att umgås med Erik, lagar hon middagar, tvättar, ger storebror extra uppmärksamhet och hjälper oss på alla sätt och vis för att försöka göra vår vardag enklare.”

Instiftades 2014

Utmärkelsen delades ut på Junibacken i Stockholm den 3 oktober. Mitt stora stöd instiftades 2014 av organisationen Min stora dag. Den förverkligar önskedrömmar och sätter guldkant på tillvaron för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser.