03 jan 2017 14:37

03 jan 2017 14:37

Brottsmisstänkt försökte köra ifrån polisen

FALKÖPING: Försökte köra ifrån polisen

Hos Falköpingsbon hittades stora mängder stöldgods. Nu åtalas mannen misstänkt för häleri, men också för stöld av champagne och av en moped. På den stulna moppen försökte han köra ifrån polisen.

Det är ett omfattande åtal som lämnades in till tingsrätten i dagarna. Den 31-årige mannen misstänks för ett flertal brott. Han åtalas bland annat misstänkt för två fall av häleri.

Stöldgods hittades

I juli stals en bil, kontanter, smycken, silverbestick, husgeråd och matvaror till ett sammanlagt värde av drygt 36 000 kronor från en bostad i Falköping. Falköpingsbon har tagit befattning med bilen och delar av stöldgodset, åklagaren anser att hans agerande kunde förväntas göra det svårare för ägaren att få tillbaka sakerna. Även i maj skedde ett bostadsinbrott i Falköping, också delar av det stöldgodset har återfunnits hos mannen.

31-åringen åtalas dessutom misstänkt för att ha försökt att stjäla en moped i Stenstorp i juni och för stöld av en moped samma dag, på samma ort. '

Körde ifrån polis

När han hade stulit mopeden försökte han köra ifrån polisen. För den färden åtalas han misstänkt för vårdslöshet i trafik – han körde drogpåverkad i vida svängar över körfältet på riksväg 46, vinglade kraftigt och körde över en refug och senare in i ett vägräcke.

Stal champagne

Han åtalas också för att i juli ur en bostad i Falköping ha stulit skor, matvaror och verktyg till ett värde av nästan 10 000 kronor. I Skara ska han i somras ha stulit en motorbåt, en båtvagn, ett ekolod och fiskeutrustning och ur en bostad i Borås ska 31-åringen i september ha tagit bland annat 20 flaskor champagne, en kamera och klockor. I det fallet rubriceras gärningen som grov stöld.

Mannen erkänner visa av brotten han åtalats för, men förnekar andra.

Det är ett omfattande åtal som lämnades in till tingsrätten i dagarna. Den 31-årige mannen misstänks för ett flertal brott. Han åtalas bland annat misstänkt för två fall av häleri.

Stöldgods hittades

I juli stals en bil, kontanter, smycken, silverbestick, husgeråd och matvaror till ett sammanlagt värde av drygt 36 000 kronor från en bostad i Falköping. Falköpingsbon har tagit befattning med bilen och delar av stöldgodset, åklagaren anser att hans agerande kunde förväntas göra det svårare för ägaren att få tillbaka sakerna. Även i maj skedde ett bostadsinbrott i Falköping, också delar av det stöldgodset har återfunnits hos mannen.

31-åringen åtalas dessutom misstänkt för att ha försökt att stjäla en moped i Stenstorp i juni och för stöld av en moped samma dag, på samma ort. '

Körde ifrån polis

När han hade stulit mopeden försökte han köra ifrån polisen. För den färden åtalas han misstänkt för vårdslöshet i trafik – han körde drogpåverkad i vida svängar över körfältet på riksväg 46, vinglade kraftigt och körde över en refug och senare in i ett vägräcke.

Stal champagne

Han åtalas också för att i juli ur en bostad i Falköping ha stulit skor, matvaror och verktyg till ett värde av nästan 10 000 kronor. I Skara ska han i somras ha stulit en motorbåt, en båtvagn, ett ekolod och fiskeutrustning och ur en bostad i Borås ska 31-åringen i september ha tagit bland annat 20 flaskor champagne, en kamera och klockor. I det fallet rubriceras gärningen som grov stöld.

Mannen erkänner visa av brotten han åtalats för, men förnekar andra.