05 jan 2017 09:31

05 jan 2017 11:13

Man häktad för mordförsök

FALKÖPING: Kan vara inblandad i skottlossning i november

(UPPDATERAD 11.12) Ytterligare en man har häktats misstänkt för mordförsök gällande händelsen på en ort utanför Falköping i november.
– Han har kopplingar till platsen och ärendet i övrigt, säger kommissarie Lars Johansson.

En man skottskadades i benet vid en skottlossning utanför Falköping i slutet av november. Polisen kunde därefter gripa två män, pappa och bror till den skjutne. Den yngre mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, medan hans pappa häktades misstänkt för medhjälp till samma brott, men han häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. Men åklagaren hävde häktningen några dagar senare gällande den äldre mannen.

Familjebråk

Åtalet mot den yngre mannen ska komma senast den 20 januari, om det inte är klart då måste åklagaren begära ytterligare förlängning av åtalstiden.

Polisen har under utredningens gång varit fåordig om händelsen och motivet till mordförsöket. ”Vi vet åtminstone att de inte varit sams i familjen på väldigt många år” sade Lars Johansson vid Skövdepolisen till SLA i inledningsskedet av utredningen.

På tisdagen togs en annan man med kopplingar till platsen och ärendet i övrigt in till förhör. Han anhölls därefter och på onsdagen begärdes han häktad. Häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt under torsdagsförmiddagen och efter överläggningar kom domstolen fram till att han ska häktas, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Åtal ska väckas senast den 19 januari.

– Jag vill inte säga något om varför han tas in just nu, men hans namn har hela tiden funnits med i utredningen eftersom han har kopplingar till platsen där mordförsöket skedde och även till ärendet i övrigt. Under utredningens gång har det kommit fram mer och mer, säger Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Polisen har beslagtagit flera vapen i ärendet, men det eller de vapen som användes vid själva gärningen är bland dem vill Lars Johansson inte kommentera.

En man skottskadades i benet vid en skottlossning utanför Falköping i slutet av november. Polisen kunde därefter gripa två män, pappa och bror till den skjutne. Den yngre mannen häktades på sannolika skäl misstänkt för försök till mord, medan hans pappa häktades misstänkt för medhjälp till samma brott, men han häktades på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt. Men åklagaren hävde häktningen några dagar senare gällande den äldre mannen.

Familjebråk

Åtalet mot den yngre mannen ska komma senast den 20 januari, om det inte är klart då måste åklagaren begära ytterligare förlängning av åtalstiden.

Polisen har under utredningens gång varit fåordig om händelsen och motivet till mordförsöket. ”Vi vet åtminstone att de inte varit sams i familjen på väldigt många år” sade Lars Johansson vid Skövdepolisen till SLA i inledningsskedet av utredningen.

På tisdagen togs en annan man med kopplingar till platsen och ärendet i övrigt in till förhör. Han anhölls därefter och på onsdagen begärdes han häktad. Häktningsförhandlingen hölls i Skaraborgs tingsrätt under torsdagsförmiddagen och efter överläggningar kom domstolen fram till att han ska häktas, på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. Åtal ska väckas senast den 19 januari.

– Jag vill inte säga något om varför han tas in just nu, men hans namn har hela tiden funnits med i utredningen eftersom han har kopplingar till platsen där mordförsöket skedde och även till ärendet i övrigt. Under utredningens gång har det kommit fram mer och mer, säger Lars Johansson, chef vid polisens enhet för grova brott i Skövde.

Polisen har beslagtagit flera vapen i ärendet, men det eller de vapen som användes vid själva gärningen är bland dem vill Lars Johansson inte kommentera.