09 jan 2017 06:00

09 jan 2017 06:00

Brukare utan hjälp när personal var sjuk

FALKÖPING: Gjort avvikelserapport till kommunen

En brukare blev utan hemtjänst när personalen blev sjuk utan att meddela sig. Rutiner har nu tagits fram så att det inte ska hända igen.

Hemtjänstpersonalen blev sjuk, men ringde aldrig till den som var helgansvarig för att sjukanmäla sig. Eftersom personalen skulle börja arbeta direkt hos en brukare på morgonen så uteblev hjälpen. Det framgår av en avvikelserapport om kvalitetsbrist som enhetschefen gjort till Falköpings kommun och som Nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Brukaren ringde inte hemtjänsten utan en anhörig och blev hämtad till denna. När hemtjänsten fick vetskap om händelsen ringdes personal in som kom till brukaren på förmiddagen. Enhetschefen för hemtjänsten har nu tagit fram rutiner för att liknande händelser inte ska inträffa igen.

Hemtjänstpersonalen blev sjuk, men ringde aldrig till den som var helgansvarig för att sjukanmäla sig. Eftersom personalen skulle börja arbeta direkt hos en brukare på morgonen så uteblev hjälpen. Det framgår av en avvikelserapport om kvalitetsbrist som enhetschefen gjort till Falköpings kommun och som Nyhetsbyrån Siren tagit fram.

Brukaren ringde inte hemtjänsten utan en anhörig och blev hämtad till denna. När hemtjänsten fick vetskap om händelsen ringdes personal in som kom till brukaren på förmiddagen. Enhetschefen för hemtjänsten har nu tagit fram rutiner för att liknande händelser inte ska inträffa igen.