07 mar 2017 16:24

08 mar 2017 10:49

Vårpremiär för stand up-show

FALKÖPING: Ståupp-komik i Falköping

Bli road eller att bli oroad, det är frågan när det är vårpremiär för säsongens stand up-shower i Falköping.

Redan under förra året startade Falköpingsbon Fredrik Andersson upp sina evenemang med stand up-komiker, det hela föll väl ut och han arrangerade ett 10-tal shower på O´Learys. Inför årets vårpremiär hade även Lidköping visat intresse för arrangemanget.

– Det fungerade bra för att vara första gången där, summerar Fredrik Andersson, det var 63 betalande i publiken så det är helt godkänt, men nästa gång hoppas jag det blir 100 personer i publiken. Jag agerar själv som presentatör och konferencier och på scen under kvällarna kommer det vara fyra olika komiker, säger han.

En av komikerna återkommer under samtliga framträdanden i vår och det är Jimmy Karlsson från Värsås, han berättar historier om sig själv och sin familj ur ett vardagligt perspektiv.

– En del stand up-komiker har mer av ett budskap med sin show, andra vill enbart roa och locka till skratt medan en del vill chockera sin publik med det som de skämtar om, säger Fredrik Andersson. Cancersjukdom är till exempel ett sådant ämne som en del frågar sig om man får skämta om.

Under vårsäsongen planerar han att arrangera fyra föreställningar i de båda städerna och på torsdag är det hemmapremiär i Falköping.

– Jag hoppas det kommer mycket folk i år så att vi kan hålla på med våra shower, säger stand up-entusiasten Fredrik Andersson. Det finns väldigt många ståupp-komiker i landet som är fruktansvärt bra trots att de är inte kända från tv.

Redan under förra året startade Falköpingsbon Fredrik Andersson upp sina evenemang med stand up-komiker, det hela föll väl ut och han arrangerade ett 10-tal shower på O´Learys. Inför årets vårpremiär hade även Lidköping visat intresse för arrangemanget.

– Det fungerade bra för att vara första gången där, summerar Fredrik Andersson, det var 63 betalande i publiken så det är helt godkänt, men nästa gång hoppas jag det blir 100 personer i publiken. Jag agerar själv som presentatör och konferencier och på scen under kvällarna kommer det vara fyra olika komiker, säger han.

En av komikerna återkommer under samtliga framträdanden i vår och det är Jimmy Karlsson från Värsås, han berättar historier om sig själv och sin familj ur ett vardagligt perspektiv.

– En del stand up-komiker har mer av ett budskap med sin show, andra vill enbart roa och locka till skratt medan en del vill chockera sin publik med det som de skämtar om, säger Fredrik Andersson. Cancersjukdom är till exempel ett sådant ämne som en del frågar sig om man får skämta om.

Under vårsäsongen planerar han att arrangera fyra föreställningar i de båda städerna och på torsdag är det hemmapremiär i Falköping.

– Jag hoppas det kommer mycket folk i år så att vi kan hålla på med våra shower, säger stand up-entusiasten Fredrik Andersson. Det finns väldigt många ståupp-komiker i landet som är fruktansvärt bra trots att de är inte kända från tv.