08 mar 2017 11:17

08 mar 2017 16:20

Två personer anhållna efter skjutningen

FALKÖPING: Två anhållna misstänkta för mord- eller dråpförsök

Två män är anhållna misstänkta för mordförsök eller dråpförsök på den man som hittades blodig med skador i underlivet i ett trapphus. Polisen hörde offret på sjukhuset på onsdagen.
– Han har gett sin version av vad som hänt, men vad han sagt är inget vi går ut med, säger polisen Niklas Lindström.

Polisen arbetade under natten till onsdagen med utredningen om händelsen på Wetterlinsgatan i centrala Falköping då en man hittades blodig, troligtvis har han skjutits i underlivet, i ett trapphus.

Två män i 25-årsåldern hämtades till förhör under natten och de två anhölls senare av åklagare. De är anhållna misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp. Hur de ställer sig till anklagelserna är oklart.

Vilken relation de två har till den skadade mannen är inget polisen har gått ut med, med alla inblandade är kända av polisen sedan tidigare. De två anhållna männen är hemmahörande på en ort i Skaraborg, dock inte Falköping.

”Gett sin version”

Den skadade mannen, en 26-åring som inte är hemmahörande i Falköping, har under onsdagen hörts av polisen. Men vad som framkommit där vill Niklas Lindström, vid polisens enhet för grova brott i Skövde, inte avslöja.

– Jag kan bara säga att vi har varit på sjukhuset och pratat med honom och han har gett oss sin version av vad som hänt. Nu undersöker vi den och andra uppgifter, det finns ju andra möjligheter, säger Lindström.

Inte livshotande

Mannen opererades i tisdags kväll och är enligt Niklas Lindström inte livshotande skadad.

– Men jag vill inte uttala mig om exakt vilka skador han har.

Den skadade mannen fördes i ambulans till sjukhuset i Skövde för vård strax efter klockan 18 på tisdagskvällen då larmet kom till polisen. Personen som ringde in larmet ska själv inte sett vad som hänt med mannen. Polisen förhörde initialt flera personer som befann sig i anslutning till den misstänkta brottsplatsen, flera av dem ska ha vårdat mannen – enligt polisuppgifter ska brottsplatsen vara utomhus i närheten av bostadshuset. Polisens teori är att mannen har fått skadorna utomhus och sedan tagit sig in i trappuppgången.

Polisen arbetade under natten till onsdagen med utredningen om händelsen på Wetterlinsgatan i centrala Falköping då en man hittades blodig, troligtvis har han skjutits i underlivet, i ett trapphus.

Två män i 25-årsåldern hämtades till förhör under natten och de två anhölls senare av åklagare. De är anhållna misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp. Hur de ställer sig till anklagelserna är oklart.

Vilken relation de två har till den skadade mannen är inget polisen har gått ut med, med alla inblandade är kända av polisen sedan tidigare. De två anhållna männen är hemmahörande på en ort i Skaraborg, dock inte Falköping.

”Gett sin version”

Den skadade mannen, en 26-åring som inte är hemmahörande i Falköping, har under onsdagen hörts av polisen. Men vad som framkommit där vill Niklas Lindström, vid polisens enhet för grova brott i Skövde, inte avslöja.

– Jag kan bara säga att vi har varit på sjukhuset och pratat med honom och han har gett oss sin version av vad som hänt. Nu undersöker vi den och andra uppgifter, det finns ju andra möjligheter, säger Lindström.

Inte livshotande

Mannen opererades i tisdags kväll och är enligt Niklas Lindström inte livshotande skadad.

– Men jag vill inte uttala mig om exakt vilka skador han har.

Den skadade mannen fördes i ambulans till sjukhuset i Skövde för vård strax efter klockan 18 på tisdagskvällen då larmet kom till polisen. Personen som ringde in larmet ska själv inte sett vad som hänt med mannen. Polisen förhörde initialt flera personer som befann sig i anslutning till den misstänkta brottsplatsen, flera av dem ska ha vårdat mannen – enligt polisuppgifter ska brottsplatsen vara utomhus i närheten av bostadshuset. Polisens teori är att mannen har fått skadorna utomhus och sedan tagit sig in i trappuppgången.