09 mar 2017 13:28

09 mar 2017 15:58

Anhållna försatta på fri fot

FALKÖPING

De två män som anhölls misstänkta för mordförsök efter ett skottdrama i Falköping har nu försatts på fri fot.
– Misstankarna mot dem har minskat avsevärt, säger kriminalkommissarie Lars Johansson.

Det var i tisdags kväll som en 26-årig man hittades skadad i ett trapphus på Wetterlinsgatan. Han blödde och hade skador i underlivet, skador som polisen misstänkte hade orsakats av ett skjutvapen. Han ska dock har klarat sig utan allvarliga skador. Två jämnåriga män greps under natten till onsdagen och anhölls misstänkta för försök till mord eller dråp. Under onsdagen hördes också den skottskadade mannen på sjukhuset, han gav då sin version av det inträffade.

Polisen hörde redan i tisdags personer som fanns på platsen och uttryckte under onsdagen också ett intresse för att komma i kontakt med fler personer som hade befunnit sig i området vid den aktuella tidpunkten.

Bilden har klarnat

– Nu har vi hört ytterligare några och bilden av vad som har hänt har klarnat en del. Misstankarna mot männen som anhölls misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp har minskat avsevärt och därför har de försatts på fri fot vid lunchtid på torsdagen, säger Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott i Skövde.

Misstankarna mot dem är dock inte helt avskrivna.

Inga nya gripanden

Det finns heller inte i nuläget några andra misstänkta.

– Inga fler gripanden är på gång.

Men vad som egentligen har hänt och hur mannen fick sina skador vill Johansson inte gå in på.

”Har en uppfattning”

– Jag kan bara säga att vi har en uppfattning om vad som hänt, men jag vet inte hur långt vi kommer med den teorin i utredningen.

Mannen hade en skottskada, det bekräftas av Johansson, men det vapen som ska ha använts har man ännu inte hittat.

På frågan om mannen själv kan ha orsakat sina skador, svarar Johansson:

– Det vill jag inte kommentera. Men jag kan säga att vi jobbar brett fortsättningsvis.

Det var i tisdags kväll som en 26-årig man hittades skadad i ett trapphus på Wetterlinsgatan. Han blödde och hade skador i underlivet, skador som polisen misstänkte hade orsakats av ett skjutvapen. Han ska dock har klarat sig utan allvarliga skador. Två jämnåriga män greps under natten till onsdagen och anhölls misstänkta för försök till mord eller dråp. Under onsdagen hördes också den skottskadade mannen på sjukhuset, han gav då sin version av det inträffade.

Polisen hörde redan i tisdags personer som fanns på platsen och uttryckte under onsdagen också ett intresse för att komma i kontakt med fler personer som hade befunnit sig i området vid den aktuella tidpunkten.

Bilden har klarnat

– Nu har vi hört ytterligare några och bilden av vad som har hänt har klarnat en del. Misstankarna mot männen som anhölls misstänkta för försök till mord alternativt försök till dråp har minskat avsevärt och därför har de försatts på fri fot vid lunchtid på torsdagen, säger Lars Johansson, chef vid enheten för grova brott i Skövde.

Misstankarna mot dem är dock inte helt avskrivna.

Inga nya gripanden

Det finns heller inte i nuläget några andra misstänkta.

– Inga fler gripanden är på gång.

Men vad som egentligen har hänt och hur mannen fick sina skador vill Johansson inte gå in på.

”Har en uppfattning”

– Jag kan bara säga att vi har en uppfattning om vad som hänt, men jag vet inte hur långt vi kommer med den teorin i utredningen.

Mannen hade en skottskada, det bekräftas av Johansson, men det vapen som ska ha använts har man ännu inte hittat.

På frågan om mannen själv kan ha orsakat sina skador, svarar Johansson:

– Det vill jag inte kommentera. Men jag kan säga att vi jobbar brett fortsättningsvis.