13 mar 2017 12:05

13 mar 2017 12:05

Forsbergs attack mot SD-kollegorna

SKARABORG: Ljudinspelning avslöjar djup konflikt

Den ekobrottsåtalade SD-ledamoten Anders Forsberg är i nytt blåsväder sedan Expressen publicerat en hemlig ljudinspelning där han kallar sina partikamrater Hanna Wigh och Maddelen Larsson för ”psykopat” och ”helt väck i huvudet”.

Inspelningen ska vara upptagen från ett internt SD-möte under valåret 2014 där riksdagsledamoten Anders Forsberg från Skara uttalar sig nedsättande om bland andra Hanna Wigh och Maddelen Larsson, båda partikollegor från Falköping.

Det var dessa två kvinnor som låg bakom polisanmälan mot Forsberg, som för två veckor sedan åtalades misstänkt för grov förskingring under sin period som kassör i SD Skaraborg.

Hanna Wigh och Maddelen Larsson har i flera års tid har påpekat att ekonomin inte skötts på rätt sätt i det lokala SD-distriktet.

Bland annat publicerade Maddelen Larsson, tidigare SD-ordförande i Falköping, ett uppmärksammat facebook-inlägg redan i december 2015 där hon kritiserade Forsberg för hans hantering av partikassan.

Misstankarna mot Anders Forsberg gäller sammanlagt 1,1 miljoner kronor som han ska ha fört över till sitt egna företag.

Expressens återgivning av ljudinspelningen visar att det verkar det ha funnits en djup konflikt mellan SD-kollegorna sedan tidigare. På den hemliga bandningen säger Forsberg bland annat att han ”vill ha bort Wigh” och kallar henne för ”psykopat”.

– Frågan är hur mycket man skadar partiet eller inte men det är inte rätt att det sitter personer som inte kan bete sig normalt eller sköta sin ledarroll eller chefsroll. Det är absolut inte ok, men jag skulle hellre se att man kunde göra så att hon blev liksom bortplockad, säger Forsberg i ljudupptagningen enligt Expressen.

Anders Forsberg har efter åtalet tagit timeout från sitt riksdagsuppdrag. Han har i förhör nekat till brott, uppger Expressen.

Inspelningen ska vara upptagen från ett internt SD-möte under valåret 2014 där riksdagsledamoten Anders Forsberg från Skara uttalar sig nedsättande om bland andra Hanna Wigh och Maddelen Larsson, båda partikollegor från Falköping.

Det var dessa två kvinnor som låg bakom polisanmälan mot Forsberg, som för två veckor sedan åtalades misstänkt för grov förskingring under sin period som kassör i SD Skaraborg.

Hanna Wigh och Maddelen Larsson har i flera års tid har påpekat att ekonomin inte skötts på rätt sätt i det lokala SD-distriktet.

Bland annat publicerade Maddelen Larsson, tidigare SD-ordförande i Falköping, ett uppmärksammat facebook-inlägg redan i december 2015 där hon kritiserade Forsberg för hans hantering av partikassan.

Misstankarna mot Anders Forsberg gäller sammanlagt 1,1 miljoner kronor som han ska ha fört över till sitt egna företag.

Expressens återgivning av ljudinspelningen visar att det verkar det ha funnits en djup konflikt mellan SD-kollegorna sedan tidigare. På den hemliga bandningen säger Forsberg bland annat att han ”vill ha bort Wigh” och kallar henne för ”psykopat”.

– Frågan är hur mycket man skadar partiet eller inte men det är inte rätt att det sitter personer som inte kan bete sig normalt eller sköta sin ledarroll eller chefsroll. Det är absolut inte ok, men jag skulle hellre se att man kunde göra så att hon blev liksom bortplockad, säger Forsberg i ljudupptagningen enligt Expressen.

Anders Forsberg har efter åtalet tagit timeout från sitt riksdagsuppdrag. Han har i förhör nekat till brott, uppger Expressen.