14 mar 2017 19:00

14 mar 2017 20:22

Falköpingskvinna lurad i medicinbluff

FALKÖPING: Man blåste flera äldre

Flera äldre och sjuka kvinnor har lurats i en medicinbluff.
En av de drabbade är en kvinna i Falköpings kommun.
Nu döms en man i Stockholm för penningtvättsbrott i samband med bluffen.

Bedrägerier har skett mot fem äldre och sjuka kvinnor. En av dem alltså i Falköping.

Kvinnorna har blivit uppringda av okänd person och lurats att sätta in pengar på ett bankkonto för att erhålla mediciner. Sammantaget har kvinnorna lurats på 159 000 kronor.

Ansåg sig lurad

Pengarna har i samband med bedrägeriet satts in på en mans bankkonto och sedan plockats ut och överlämnats kontant till en annan person. Mannen, en 62-åring från Stockholm, har därför nu dömts till villkorlig dom och 80 dagsböter för penningtvättsbrott. Han döms också att betala skadestånd på 159 000 kronor.

Mannen har dock i rätten hävdat att han själv har blivit lurad av personen som fick kontanterna. Tingsrätten anser dock att det ”måste ha framstått som uppenbart att han var inblandad i en kriminell verksamhet”.

Bedrägerier har skett mot fem äldre och sjuka kvinnor. En av dem alltså i Falköping.

Kvinnorna har blivit uppringda av okänd person och lurats att sätta in pengar på ett bankkonto för att erhålla mediciner. Sammantaget har kvinnorna lurats på 159 000 kronor.

Ansåg sig lurad

Pengarna har i samband med bedrägeriet satts in på en mans bankkonto och sedan plockats ut och överlämnats kontant till en annan person. Mannen, en 62-åring från Stockholm, har därför nu dömts till villkorlig dom och 80 dagsböter för penningtvättsbrott. Han döms också att betala skadestånd på 159 000 kronor.

Mannen har dock i rätten hävdat att han själv har blivit lurad av personen som fick kontanterna. Tingsrätten anser dock att det ”måste ha framstått som uppenbart att han var inblandad i en kriminell verksamhet”.