15 mar 2017 09:19

15 mar 2017 09:19

Nybygge invigs vid Hornborga

FALKÖPING: ”Vi ser med glädje fram emot det nya huset”

Den nya entrébyggnaden Doppingen invigs vid naturum Hornborgasjön på lördag.
– Vi är väldigt glada att vi får möjlighet att bemöta våra cirka 250 000 årliga besökare på ett bättre sätt, säger Jörel Holmberg, enhetschef på naturavdelningen vid länsstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Naturvårdsverket beslutade för fyra år sedan att satsa på att förnya och förbättra besöksmålet Hornborgasjön. Projektet består av tre delar: Ombyggnation av naturum, ny entrébyggnad och ombyggnation av Trandansens personalutrymme samt ny toalettbyggnad. Första etappen, naturum, avslutades 2015 och nu på lördag är det dags att inviga det nya huset intill naturum.

Huset heter Doppingen och innehåller service för besökarna med café, toaletter och modern hörsal. Lokalen är tillänglighetsanpassad för personer med funktionsvariationer.

– Vi ser med glädje fram emot det nya huset och dess utvecklingsmöjlighet för både naturums verksamhet och området, säger Jörel Holmberg.

Festligheterna inleds med en invigningsceremoni med flera tal. Bandet klipps av tillförordnade landshövningen Lisbeth Schultze och operasångaren Fernando A. Montalban bjuder på sjönsång. Hornborgasjöns egen piratkör, Ljudhållningssällskapet, sjunger in våren. Efter bandklippningen är det öppet hus och det blir aktiviteter som tranguidningar, skattjakt, dockteater, vernissage av nya tillfälliga utställningar och tipspromenad. Naturfotografen Brutus Östling berättar om sina bilder i hörsalen.

Naturvårdsverket beslutade för fyra år sedan att satsa på att förnya och förbättra besöksmålet Hornborgasjön. Projektet består av tre delar: Ombyggnation av naturum, ny entrébyggnad och ombyggnation av Trandansens personalutrymme samt ny toalettbyggnad. Första etappen, naturum, avslutades 2015 och nu på lördag är det dags att inviga det nya huset intill naturum.

Huset heter Doppingen och innehåller service för besökarna med café, toaletter och modern hörsal. Lokalen är tillänglighetsanpassad för personer med funktionsvariationer.

– Vi ser med glädje fram emot det nya huset och dess utvecklingsmöjlighet för både naturums verksamhet och området, säger Jörel Holmberg.

Festligheterna inleds med en invigningsceremoni med flera tal. Bandet klipps av tillförordnade landshövningen Lisbeth Schultze och operasångaren Fernando A. Montalban bjuder på sjönsång. Hornborgasjöns egen piratkör, Ljudhållningssällskapet, sjunger in våren. Efter bandklippningen är det öppet hus och det blir aktiviteter som tranguidningar, skattjakt, dockteater, vernissage av nya tillfälliga utställningar och tipspromenad. Naturfotografen Brutus Östling berättar om sina bilder i hörsalen.