Mösseberg kom på 69:e plats

FALKÖPING: Motionsspårtest av Philip och Oskar

Motionsspåren på Mösseberg i Falköping är med på topplistan över de 100 bästa spåren i Sverige. ”I slutändan hade vi knappast kunna göra en topplista utan Mösseberg”, skriver testarna Philip Persson och Oskar Jensen i sitt omdöme.

I somras besökte Philip Persson, Karlskrona, och Oskar Jensen, Malmö, motionsspår i alla Sveriges 290 kommuner.

– Vår ambition är att hitta det bästa spåret i varje kommun. Varje kommun ska kunna glänsa med sitt bästa spår, berättade Oskar Jensen för SLA på Billingen i somras.

Det finns tusentals motionsspår i Sverige och under sin resa hann Philip och Oskar att springa och dokumentera över 300 av dem. Nu har de gjort en topplista över de 100 bästa motionsspåren. På sin Facebooksida och blogg presenterar de ett motionsspår i taget. Motionsspåren de testade i Falköping kom på 69:e plats. Det spår som rekommenderas är lila milen.

De skriver om banans sträckning med både upp- och nedförsbackar, att de passerat en djurpark, att de inte kunde låta bli att springa upp i utsiktstornet (där de inte såg så långt på grund av dåligt väder) och att detta väger upp för mindre roliga inslag som kalhygge och bitvis dålig skyltning.

Hela topplistan kommer att publiceras i magasinet Spring. Målet med killarnas projekt är att ge ut en bok om Sveriges bästa motionsspår och att få ut fler människor i spåren. Även på Billingen testade de lila milen. Imponerande backar, bra skyltat och unik terrängtyp blev omdömet där.

21 apr 2017 06:00

21 apr 2017 10:03