26 apr 2017 06:00

26 apr 2017 06:00

Teaterboven klara för Revy-SM

FALKÖPING

Falköpingsrevyn Teaterboven har fått med två nummer till sommarens Revy-SM i Karlstad.
– Nu lägger vi all kraft på SM, sedan tar vi ett uppehåll, säger Linda Jonsson.

Teaterboven har lång erfarenhet av framgångar i Revy-SM och vann så sent som både 2014 (sketch) och 2015 (sång och musik). I år har Falköpingsrevyn fått med två nummer från höstens succéföreställning ”Brännbart”.

Det handlar om ”Hits for chicks” i klassen sång och musik och ”Trash talk” i dans och rytm.

– Vi hade nominerat sex nummer och att vi fick med ”Trash talk” känns lite extra roligt då vi har satsat ordentligt på att göra ett rytm-nummer den här gången. Ska bli intressant att se hur det tas emot, säger revyveteranen Linda Jonsson till SLA.

I varje klass är flera nummer redan kvalificerade till final, medan Teaterbovens nummer är i semifinal.

– Det tror jag bara är en fördel, det blir ungefär som Andra chansen i Melodifestivalen. Nu kommer de som röstar och de olika jurygrupperna att få se våra nummer några extra gånger.

I semifinalerna är det revyfolk som röstar och i finalen jurygrupper. Vid tiden för Revy-SM brukar Teaterboven normalt vara inne i förberedelserna för nästa stora föreställning, men i år blir det annorlunda.

– Vi är inne i en generationsväxling och har inte riktigt haft tid de senaste åren att stanna upp för att reflektera över vad vi vill göra framöver. Därför tar vi en paus under hösten och vintern i år för att komma tillbaka nästa år, säger Linda Jonsson.

Revy-SM avgörs i början av augusti i Karlstad.

Teaterboven har lång erfarenhet av framgångar i Revy-SM och vann så sent som både 2014 (sketch) och 2015 (sång och musik). I år har Falköpingsrevyn fått med två nummer från höstens succéföreställning ”Brännbart”.

Det handlar om ”Hits for chicks” i klassen sång och musik och ”Trash talk” i dans och rytm.

– Vi hade nominerat sex nummer och att vi fick med ”Trash talk” känns lite extra roligt då vi har satsat ordentligt på att göra ett rytm-nummer den här gången. Ska bli intressant att se hur det tas emot, säger revyveteranen Linda Jonsson till SLA.

I varje klass är flera nummer redan kvalificerade till final, medan Teaterbovens nummer är i semifinal.

– Det tror jag bara är en fördel, det blir ungefär som Andra chansen i Melodifestivalen. Nu kommer de som röstar och de olika jurygrupperna att få se våra nummer några extra gånger.

I semifinalerna är det revyfolk som röstar och i finalen jurygrupper. Vid tiden för Revy-SM brukar Teaterboven normalt vara inne i förberedelserna för nästa stora föreställning, men i år blir det annorlunda.

– Vi är inne i en generationsväxling och har inte riktigt haft tid de senaste åren att stanna upp för att reflektera över vad vi vill göra framöver. Därför tar vi en paus under hösten och vintern i år för att komma tillbaka nästa år, säger Linda Jonsson.

Revy-SM avgörs i början av augusti i Karlstad.